Adverteren via Google Images

Adverteren via Google Images

Steeds meer consumenten shoppen tegenwoordig via hun mobiel. Bij het shoppen wordt Google vaak overgeslagen en wordt er vaak direct naar de webwinkel gesurft. Google heeft natuurlijk liever dat er naar producten wordt gezocht wordt via de zoekmachine. Alleen zo kunnen ze inkomsten genereren uit deze bedrijven. Tegenwoordig halen ze voornamelijk inkomsten uit Google Adwords en Google Shopping. Nu komen ze met een extra advertentiemogelijkheid namelijk: advertenties bij Google Images.

Advertenties bovenaan de afbeeldingsresultaten

Bij de vernieuwde versie van de Google afbeeldingsresultaten zullen er advertenties boven de afbeeldingen komen te staan met gerelateerde producten. In de aankondiging van maandag 16 mei geeft Google aan dat de advertenties helemaal bovenaan de pagina met afbeeldingsresultaten komen te staan. Dus nog boven de normale afbeeldingen. Verder integreert Google in deze zoekresultaten zogenaamde filterbuttons. Deze laten de consument afbakenen wat ze precies zoeken, in welke kleur en welke prijs, zodat ze gerichtere resultaten te zien krijgen. Deze resultaten linken dan door naar adverteerders die het product verkopen. 

Gaat adverteren via Google Images werken?

Het klinkt logisch, maar of het gaat werken is nog maar de vraag. Is het wel relevant om via Google Images te gaan adverteren? Volgens Google wel. Ze geven aan dat mensen die zoeken naar afbeeldingen van producten steeds meer op zoek zijn naar een webwinkel die het product verkoopt en de prijs van het product is. De zoekmachinegigant geeft dan ook aan dat iedereen die op zoek is naar bepaald product vaak als eerste google afbeeldingen gebruikt. Of dit daadwerkelijk zo is, vragen wij ons eerlijk gezegd af.

Uit een recent onderzoek van Bloomreach bleek dat van het Amerikaanse online winkelende publiek: 44% direct naar Amazon gaat, 21% naar de website van de webwinkel gaat en 34% van de Amerikanen via Google shopt. Hoeveel procent daarvan images gebruikt is onduidelijk. We zijn daarom ook erg benieuwd naar de eerste onderzoeken en resultaten van adverteren via Google Images.

SmartRankers

SAMEN MEER BEREIKEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen