Copycat Instagram introduceert Instagram Stories

Copycat Instagram introduceert Instagram Stories

Er is een nieuwe functie op Instagram genaamd Instagram Stories. Eigenlijk is het een exacte kopie van Snapchat Stories. Met de nieuwe functie kan men net zoals bij Snapchat een filmpje maken en plaatsen bovenaan Instagram. Je kunt dit filmpje echter niet opsturen naar personen, zoals bij Snapchat wel het geval is. Het filmpje blijft 24 uur bovenaan je tijdlijn staan. In dit filmpje laat Instagram zien hoe Stories werkt.

Waarom doet Instagram dit?

Iedereen weet dat snapchat onder jongeren een enorm succes is. Uit de laatste cijfers blijkt dat het aantal posts wat op Instagram wordt geplaatst aan het dalen is. Head of Product bij Instagram, Kevin Weil, constateerde deze daling en kwam daarom met Instagram Stories. Want tja: beter goed gejat, dan slecht bedacht! Zelf geeft Kevin ook nog aan dat het voor veel mensen een grote stap is om een 'perfecte' foto te delen op Instagram. Een story hoeft, volgens Kevin, daarentegen niet 'perfect' te zijn en is een momentopname zonder filters.

Copycat 2: Facebook

Naast Instagram heeft ook Facebook door dat Snapchat het wel erg goed doet. Ze hebben afgelopen maand namelijk via Quick Updates een vergelijkbaar concept getest onder hun volgers. Of ze dit daadwerkelijk gaan toepassen is nog maar de vraag. Waarschijnlijk vindt men Instagram beter bij het concept "Stories" passen dan Facebook en is Quick Updates daarom gestrand in de testfase.

Waarom Instagram Stories inzetten?

Zet je momenteel al Instagram-marketing in dan kun je jouw volgers met Instagram Stories unieke content bieden. Geef ze bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen of laat ze meer zien over het productieproces. De doelgroep van Snapchat is iets jonger, terwijl die van Instagram iets ouder is. Mocht je een iets oudere doelgroep hebben is Instagram Stories daarom dus best interessant om te overwegen. 

SmartRankers

SAMEN MEER BEREIKEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen