Facebook Audience Network: wat heb je eraan?

Facebook Audience Network: wat heb je eraan?

Het is al een tijdje mogelijk om op Facebook te adverteren via Facebook Audience Network, maar Facebook is druk bezig met het uitbreiden van deze mogelijkheid. Meer over deze doelgroep, de mogelijkheden en ontwikkelingen lees je in onze blog.

Wat is Facebook Audience Network?

Door Facebook Audience Network is het mogelijk om te adverteren in “mobile apps where Facebook advertisers can serve ads using the same targeting and measurement tools that they use on Facebook”, aldus de laatste update van Facebook zelf. Je adverteert dus automatisch ook in mobiele apps van partners van Facebook. Sinds januari zijn de mobiele websites ook opgenomen in het Audience Network. Facebook geeft aan dat door de laatste uitbreiding maar een vergroting van 6-10 procent zit in het bereik van de advertenties.

Hoe kan je Audience Network gebruiken?

Nou dit wordt vaak al automatisch gedaan. Als je gaat adverteren is deze optie vaak al automatisch aangevinkt. Het kan dus nuttig zijn om dit eens te controleren en te kijken waar je budget precies heen gaat. Helaas kun je als adverteerder nog niet precies zijn waar je advertentie wordt getoond.

Concurrentie met Google Display Netwerk

Facebook gaat dus steeds meer concurrentie aan met Google Display Netwerk en Display Advertising. Door de specifieke targetting van Facebook kan de Audience Network beter je doelgroep bereiken dan via GDN.

Resultaten van Audience Network

De resultaten van de Audience Network zijn per klant en per doel verschillend. Het lijkt wel te leiden tot meer bereik, maar niet direct tot meer conversies. Helaas kun je nu alleen nog maar je Audience Network targeting aanzetten als je ook adverteert in het mobiele nieuwsoverzicht, dus apart meten is nog niet mogelijk. Tijd voor Facebook om de resultaten dus duidelijker te laten zien en Audience Network te verbeteren. Als dit zo ver is, zullen we jullie uiteraard weer op de hoogte houden.

SmartRankers

SAMEN MEER BEREIKEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen