De 8 dingen die je moet weten van Google 'Expanded Text Ads´

De 8 dingen die je moet weten van Google 'Expanded Text Ads´

Op 24 mei lanceerde Google de Expanded Text Ads voor Google Adwords tijdens #GoogleSummit. De Expanded Text Ads houden in dat de tekstlimieten die nu bestaan voor Adwords verdubbeld worden. Deze gaan van 25 tekens naar 50. Een grote verandering voor alle zoekmachine marketeers en Google zelf. Wij vertellen je in onze blog 8 dingen die moet weten over de veranderingen:

1. Wat zijn Expanded Text Ads?

Het is een uitbreiding van de huidige Text Ads. Ook wel de titel van je Adwords advertentie. Huidige Text Ads zijn slechts de helft van de nieuwe Expanded Text Ads. De nieuwere soort Text Ads zijn ontworpen om de aanwezigheid en prestatie van jouw product te verbeteren en te vergroten. Je valt dus veel beter op. Waarom? Omdat je meer tekst hebt.

2. Waarom verandert Google dit?

Google noemt dit zelf de grootste verandering voor Text Ads sinds de lancering van Adwords 15 jaar geleden. Omdat steeds meer mensen zoeken via hun mobiel werd het voor Google tijd om veranderingen door te voeren.

3. Hoeveel groter zijn de Expanded Text Ads?

Naast de titel wordt ook de omschrijving vergroot. In onderstaande tabel zie je de verschillen tussen de huidige Text Ads en de nieuwe versie.

4. Hoe zien de Expanded Text Ads eruit?

De Expaned Text Ads zullen een extra regel tekst bevatten.

5. Hoeveel groter worden de Text Ads precies?

Nu mag je maar een titel hebben van 25 tekens. Bij de nieuwe variant wordt het uitgebreid naar twee regels van 30 tekens! Dat betekent dus een toename van 140%.

6. Hoeveel groter mag de omschrijving worden?

Ook de omschrijving wordt vergroot. Waar adverteerders het nu nog moeten doen met een omschrijving van twee keer 35 karakters, mag het na de update een omschrijving worden van 80 karakters.

7. Verbetert dit de Click-Through-Rate?

Ja! Meer tekst betekent een grotere zichtbaarheid. Uit onderzoek blijkt dat de CTR wordt vergroot met 20% door de update.

8. Wanneer start Google met Expanded Text Ads?

Google heeft hierover nog geen uitsluitsel gegeven. Wel geven ze aan dat in september zeker geen 25-35-35 Adwords advertenties zullen bestaan. Er gaan geruchten rond dat de Expanded Ads in juli wordt gestart. 

SmartRankers

SAMEN MEER BEREIKEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen