Terugblik Tech SEO Event Amsterdam

Gepubliceerd op door Jarik Oosting.
Terugblik Tech SEO Event Amsterdam

Afgelopen oktober was SmartRanking aanwezig bij het Tech SEO Event in Amsterdam. We vertellen je graag meer over interessante updates die we tijdens dit event hebben opgedaan. De focus van dit evenement lag op technische SEO, maar ook linkbuilding kwam aan bod.

Vier SEO specialisten die niet geloven in linkbuilding 

Dat hoor je vast niet vaak. Vier SEO specialisten die zeggen: ik geloof niet in linkbuilding. Toch was dit een mening tijdens het Tech SEO event in Amsterdam. 

Op het podium namen vier linkbuilders plaats en zeiden allemaal hetzelfde: “Wij geloven niet in linkbuilding”. Maar waarom beweren zij dit? Wij leggen je het graag uit. 

Met goede content linkt iemand vanzelf naar je 

Elke zoekmachine vertelt jou dat wanneer je goede content maakt, anderen vanzelf linken naar jou. Dit is de grootste leugen volgens deze vier linkbuilders. 

Eerlijk gezegd, wij geven ze geen ongelijk. Het gebeurt vaker dat iemand niet linkt naar jouw content, dan dat dit wel gebeurt. Het is eerder uitzondering dan regel. 

Maar waarom gebeurt dit vaker niet dan wel? Stel je voor je hebt een webshop. Je bent hard aan het werk aan je website. Je denkt dan waarschijnlijk niet aan het maken van blogs. Je schrijf niet over elk product een blog, want dat kost simpel gezegd teveel tijd. 

Daarnaast is de kans klein dat iemand, die een webshop bezoekt jouw blog leest. Bezoekers komen hier met een ander reden. Dit geldt voor veel ondernemingen. 

Daarom zoek je als linkbuilder andere manieren. Want je weet dat backlinks effect hebben op een domein autoriteit. En dus effect hebben op jouw ranking in de zoekresultaten. 

Veel linkbuilders verzamelen daarom dus backlinks voor hun klanten. Maar is dit wel echte linkbuilding, zoals zoekmachines het bedoelen?

Links in content 

Links in content zijn waardevoller, dan een losse link op een domein. Wanneer je dit weet, is de kans groot dat je wel eens een blogger hebt benaderd. 

Ze beheren vaak websites met echte bezoekers. Bovendien hebben deze websites vaak een hoge domein autoriteit. Precies wat jij wilt hebben. 

De vier linkbuilders op het podium noemen deze bloggers ook wel ‘mommybloggers’. Ze zitten thuis met hun kinderen en hebben toevallig een schrijftalent. En zij weten ook dat voor niets de zon op gaat. 

De wereld van in-content-links wordt op dit moment gedomineerd door bloggers. En zij vragen geld. 

Linkbuilding wordt gedomineerd door bloggers 

En juist op dit punt struikelen de vier linkbuilders. Ze weten allemaal dat je beter content kunt kopen, dan domeinen. Maar een wereld die wordt gedomineerd door bloggers is ook niet ideaal. 

Je wilt niet honderden euro’s neerleggen voor een paar links.

Dat zij zich hierover negatief uiten is niet gek. Maar wat moet je dan wel? Losse links op een domein zijn minder waard, dan in-content-links. En die laatste categorie links wil je juist liever hebben.

Maar geen nood! We geven je  graag positief advies na veel negativiteit van de linkbuilders. 

Verkrijg backlinks zoals elke ondernemer dat zou doen 

Een SEO specialist kent vrijwel alle trucjes om links te verkrijgen. Maar deze linkbuilders zeggen doe het eens zoals een ondernemer dat zou doen. 

Ervanuit gaande dat elke waardevolle backlink die jij verkrijgt zeker 14 tot 18 maanden werkt, is het misschien nog niet eens zo gek om wat extra moeite te doen voor een backlink. 

Schrijf daarom over wat ertoe doet. Schrijf geen onzin blogs. Koop geen rare links in en weiger te betalen voor link op één van de vele blogsites. 

Probeer te onderhandelen met ondernemers in dezelfde branche. Benader bedrijven die ertoe doen. Juist die hebben een waarde voor jouw bedrijf. 

Zend persberichten uit wanneer je daadwerkelijk nieuws hebt. Zorg ervoor dat je zichtbaar bent en kijk door de ogen van een ondernemer. 

Samen bouw je waardevolle links op. En ja dit kost tijd. Maar je plukt hier zeker de vruchten van. 

Wil jij graag meer tips over het verkrijgen van waardevolle backlinks? Lees hier meer over het verkrijgen van backlinks.

Krijg zoekmachine optimalisatie tips in je inbox