Zo kan HubSpot je helpen met inbound marketing

Zo kan HubSpot je helpen met inbound marketing

Tegenwoordig hebben klanten meer macht en zijn ze mondiger, door bijvoorbeeld social media kanalen en review mogelijkheden. Ouderwetse marketing, zoals koud bellen, werkt steeds slechter. Klanten willen anders worden benaderd en willen geen opdringerige verkopers aan de lijn. Het is dus hoog tijd voor een nieuwe marketing methode zoals inbound marketing. Niet langer ben je het opdringerige bedrijf, maar met inbound marketing word je een expert en de autoriteit binnen je vakgebied. Een expert die antwoorden heeft op de vragen en problemen van elke bezoeker, lead, klant en promotor.

Uiteraard wil je het beste en meeste halen uit jouw marketinginvesteringen. Marketing draait om ROI en ook met inbound marketing optimaliseer je je marketing campagnes op basis van ROI. Het softwarebedrijf HubSpot, de bedenker van inbound marketing, helpt je graag om het beste resultaat te halen uit inbound marketing. Met slimme software haal jij een hogere ROI, verkrijg je waardevolle leads en bedien je jouw huidige klanten beter. Wij vertellen je graag over de handige tools van het alles-in-één softwarepakket van HubSpot, waarmee jij een perfecte inbound marketing strategie neerzet en uitvoert.

Search engine optimization tool

De software van HubSpot bevat handige tool voor zoekmachine optimalisatie. Hiermee zie je snel of de content die je wilt publiceren voldoet aan de eisen van een vindbare website, blog of landingspagina. Immers, bezoekers moet je aantrekken, dus je moet vindbaar zijn! Zo komt bijvoorbeeld geen enkele blog online zonder meta description en titel. Je maakt gemakkelijk een content strategie en bouwt aan een vindbare website. Daarnaast monitor je al het zoekverkeer. Zo zie je gemakkelijk welke zoekwoorden goed werken en welke pagina's goed of slecht presteren. Ook heb je inzicht in de ROI van organische bezoekers. 

Customer Relation Management systeem

Het CRM systeem van HubSpot helpt jouw sales- en marketingteam om beter samen te werken en wisselen gemakkelijk informatie uit. Een goede samenwerking van deze teams is cruciaal voor conversie en ROI. Beide teams zien gemakkelijk wat werkt en wat niet, maar ook welke taken moet worden uitgevoerd. Daarnaast biedt het CRM systeem opties om in contact te komen met bezoekers, leads en klanten. Zoals bijvoorbeeld met een live chat. Het gratis CRM systeem van HubSpot bevat bovendien een sales pipeline, zodat je je deals op elk moment in de verschillende stages kunt bekijken. Hierdoor is het mogelijk om te voorspellen welke deals je binnen gaat halen en zie je of jullie op schema zitten met de doelstellingen. Niet langer blijven kansen liggen, maar pak jij ze aan!

Lead management & scoring

Naast vindbaar zijn en contact met elke klant, wil je natuurlijk ook weten hoe jij een lead het beste kan bedienen. Met inbound marketing speel jij in de op vragen van elke lead. Door een lead goed te bedienen, worden zij sneller klant bij jou in plaats van je conculega. De software van HubSpot geeft je inzicht op de vraag; hoe bedien ik mijn lead het beste. Alle behoeften van elke lead heb je in dit systeem op een rij, dus je weet precies waar je op moet inspelen.

Rapportages

Een goede inbound marketing strategie is gericht op het meten, bijsturen en verbeteren. De software van HubSpot geeft je waardevolle, maar vooral duidelijke rapportages en analyses van alle data. Je ziet welke content scoort, welke pagina's conversie opleveren, maar ook hoe klanten jou vinden. Alles om de strategie en je funnels te meten, bij te stellen en te verbeteren wanneer nodig!

Inbound marketing cursussen

Handige software die helpt en ondersteunt, klinkt als muziek in de oren van elke marketeer. Toch moet jij het grootste werk verrichten. Om een goede start te maken, leer je met de cursussen van HubSpot gemakkelijk de basis van inbound marketing, zoals het opstellen van een buyer's persona en journey. Daarnaast worden er ook verdiepende cursussen aangeboden zoals contextual marketing. Met deze cursussen leg je een goede basis voor je kennis over inbound marketing

HubSpot biedt een alles-in-één softwarepakket waarmee jij een strategie uitstippelt, monitort en optimaliseert. De mogelijkheden gaan enorm ver en er zijn veel meer tools dan de tools die wij in deze blog genoemd hebben. 

SmartRankers

SAMEN MEER BEREIKEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen