SEO Migraties

Een goede voorbereiding is het halve werk.

SEO Migratie

Ga jij binnenkort jullie domeinnaam wijzigen, of wordt de URL structuur op jullie website aangepast? Dan wil je natuurlijk niet dat je posities in Google verliest. Er bestaan verschillende soorten migraties van websites, zoals:

 • Wijziging van HTTP naar HTTPS.
 • Een nieuwe domeinnaam. 
 • Wijziging in de URL structuur. 
 • Wijziging van platform.
 • Content migratie.

Bij website migraties worden de oude URL structuren doorgestuurd met een 301 redirect, waardoor je alle waarde van de website behoudt. Toch lopen veel migraties fout. Je ziet een daling van de posities in de zoekresultaten. Goede posities wil je natuurlijk behouden. Een goede strategie is van groots belang bij website migratie om de huidige posities te behouden. 

SEO migratie stappenplan

Voor elke website migratie geldt voorbereiding is het halve werk. Daarom stel je een SEO migratie stappenplan op, zodat migratie soepel verloopt. Hierdoor verlies je geen posities in de zoekresultaten en ervaren bezoekers ook geen hinder. De SEO consultants van SmartRanking helpen jou graag met een migratie stappenplan. Een goed migratieplan bevat 7 stappen:

 1. De inventarisatie en nulmeting
 2. Verzamelen van de huidige URL's
 3. Bepalen van de nieuwe linkstructuur
 4. Het verhuisplan opstellen
 5. De redirects testen
 6. De website verhuizen
 7. De website monitoren

Lees ook onze blog over de 7 stappen voor een goede migratie.

Wat is het gevolg van een slechte migratie?

Wanneer je de URL structuren aanpast, zonder de oude URLs door te sturen komen bezoekers en crawlers op een 404 pagina terecht. Google waardeert 404 pagina's niet en daardoor dalen deze pagina's flink in de index. De nieuwe pagina's daarentegen moet Google nog indexeren, dus deze staan niet direct op de oude posities.

Je website en de bijbehorende pagina's hebben in de loop van tijd ook waarde opgebouwd voor Google. De waarde van de oude pagina's wordt niet doorgegeven wanneer er geen migratie plaatsvindt. Wanneer je nieuwe pagina's dus gaan ranken, zullen ze nooit zo hoog komen als de oude. Dit komt doordat de waarde niet wordt doorgegeven.

Bij een migratie die niet goed is uitgevoerd krijg je dus een afname van de bezoekers. Hierdoor mis je leads en verkopen, wat je inkomsten kost. Het is vooraf lastig in te schatten wat de gevolgen van een migratie zijn, maar vast staat dat het overgrote deel van de websites veel verkeer uit Google krijgen. Een daling hiervan betekend vrijwel altijd het mislopen van omzet. Door het inhuren van een consultant voorkom je fouten en voorkom je dus ook dat je online inkomsten zullen dalen.

Waarom SEO consultants inschakelen voor een migratie?

Website migraties worden vaak erg onderschat, maar ze brengen risico's mee. De gevolgen van een niet goed uitgevoerde migratie zijn immers groot en het kan lang duren voordat je de gevolgen van een slechte migratie te boven bent. Om de migratie vlekkeloos te laten verlopen is het aan te raden een SEO consultant met ervaring op het gebied van website migraties in te huren. Belangrijk is dat een SEO consultant technische kennis heeft, zodat de consultant een migratietraject volledig goed kan begeleiden. De marketeers van SmartRanking hebben deze kennis en hebben ruime ervaring op het gebied van migraties. Niet voor niets zijn de SEO consultants van SmartRanking vaak de schakel tussen marketeers en developers, zodat de migratie vlekkeloos wordt uitgevoerd.

Wil jij ook graag hulp bij een migratie? Neem dan contact met ons op of boek een gratis zoekmachine optimalisatie consult.

SmartRankers

SAMEN MEER BEREIKEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen