Linkbuilding bureau

Google’s algoritme is een groot geheim, maar bekend is dat links een belangrijke factor voor jouw positie in de zoekresultaten zijn. Linkbuilding vergroot het aantal relevante en betrouwbare backlinks naar jouw website.

Daarmee is linkbuilding dus een onderdeel van een belangrijke factor om jouw website beter te laten scoren in de zoekresultaten. Veel ondernemers onderschatten linkbuilding, maar komen er uiteindelijk achter dat een professioneel linkbuilding bureau ze goed kan helpen.

Om goed te scoren in de zoekresultaten zijn betrouwbare links naar jouw website (een betrouwbaar linkprofiel) nodig. Hiermee helpen wij jou.

Wat is linkbuilding?

Met het uitvoeren van linkbuilding verkrijg je relevante en krachtige links vanaf andere websites naar jouw website. Deze links, die ook wel backlinks heten, zijn van invloed op jouw posities in de zoekresultaten van Google.

Met linkbuilding zorg je ervoor dat jouw website populairder wordt voor je doelgroep en voor Google. Je kunt linkbuilding zien als een populariteitswedstrijd: hoe meer waardevolle websites naar jouw website linken, hoe populairder jij bent. Een andere website linkt immers niet naar een website die er niet toe doet.

Door het verkrijgen van goede links ziet Google jouw website als populair en betrouwbaar, mits dit op een manier wordt gedaan die in lijn is met de Google richtlijnen.

Meer over linkbuilding
Met linkbuilding verkrijg je relevante en krachtige links vanaf andere websites Backlinks zijn van invloed op jouw positie in de zoekresultaten Door goede backlinks krijg je hogere posities Hierdoor komt er meer organisch verkeer op je website

Linkbuilding bepaalt grotendeels je positie in Google

De vindbaarheid van je website in totaal uit 200 factoren, die je kunt opdelen in 3 onderdelen: de techniek van je website, content op je website en de autoriteit van je website. Omdat de autoriteit van grote invloed is op je vindbaarheid, is het van belang dat je je hierop richt binnen je SEO strategie.

Door linkbuilding in te zetten vergroot je de autoriteit van je website en zal je beter vindbaar worden. Wanneer een link verwijst naar jouw website, wordt er namelijk deel van de autoriteit doorgestuurd naar jouw website.

Deze autoriteit bepaalt voor een gedeelte hoe populair en betrouwbaar jouw website is en welke positie jij in de zoekresultaten krijgt. Zonder het inzetten van linkbuilding is het erg lastig de autoriteit van je website te vergroten.

Daardoor is linkbuilding voor alle bedrijven die willen strijden om topposities onmisbaar geworden.

Zorg voor autoritaire backlinks voor een positief effect

Een simpele link op een startpagina of een website zonder autoriteit werkt nauwelijks meer. Een backlink vanaf een website met autoriteit heeft daarentegen een groot effect.

Zorg daarom voor sterke content en goede contacten met bloggers, PR-websites, relevante websites en platformen die voor jouw bedrijf van belang zijn.

Een linkbuilding bureau heeft deze contacten vaak al gelegd, waardoor autoritaire links op een efficiënte manier verkregen worden.

Een linkbuilding bureau: gespecialiseerd in linkbuilding

Een linkbuilding bureau is een bedrijf dat zich richt op het uitvoeren van linkbuilding. Hierbij is het van belang dat alle links op een manier worden verkregen die in lijn is met de regels van Google (white-hat linkbuilding).

Idealiter richt een linkbuilding bureau zich op een select aantal online marketing diensten, anders zal een linkbuilding bureau steken laten vallen. Om deze reden richt SmartRanking zich enkel op zoekmachine optimalisatie, wij zijn dus een SEO bureau.

Omdat linkbuilding een belangrijk onderdeel is van SEO vallen wij ook onder de noemer linkbuilding bureau. Veel online marketing bureaus noemen zich ook een linkbuilding bureau, maar zij verzorgen een tal van andere diensten.

Om een goed resultaat te boeken en expertise te hebben, is het van een focus te hebben. Een online marketeer kan geen expert zijn in alle online marketing kanalen.

De voordelen van een linkbuilding bureau

Het inzetten van een linkbuilding bureau kan een goede stap zijn om (nog) beter vindbaar te worden. Door specialisten in te huren weet je zeker dat er op een duurzame manier aan het linkprofiel van jouw website gewerkt wordt.

De voordelen van het inhuren van een linkbuilding bureau zijn:

 • Specialisten die doorlopend werken aan een sterke autoriteit
 • Een linkbuilding bureau weet vaak goed wat wel en niet werkt, doordat zij voor meerdere klanten werken
 • Een linkbuilding bureau is goed op de hoogte wat wel en niet toegestaan is door Google
 • Veel linkbuilding bureaus hebben een groot netwerk aan contacten, waardoor zij efficiënt kunnen werken
 • Door deals met en ingangen bij publishers en ingangen bij relevante platformen kunnen autoritaire plaatsingen verkregen worden
 • Linkbuilding uitbesteden is bijna nooit duurder dan het intern uitvoeren van linkbuilding
 • Een linkbuilding bureau beschikt vaak over meerdere kostbare tools, die gebruikt worden voor een efficiënte werkwijze

Zo herken je een betrouwbaar linkbuilding bureau

Een betrouwbaar linkbuilding bureau is soms erg lastig te herkennen. Er zijn veel bedrijven in de markt die zich linkbuilding specialist of linkbuilding bureau noemen.

Een betrouwbaar linkbuilding bureau herken je aan de volgende punten:

 • Er worden geen garanties afgegeven, wanneer je binnen een bepaald tijdspad garanties afgeeft weet je bijna zeker dat er een 'black-hat' (illegale) manier van linkbuilding wordt toegepast
 • Er wordt een realistisch tijdpad afgegeven, resultaat binnen een aantal weken of enkele maanden kan immers niet verkregen worden wanneer er 'white-hat' (legale) linkbuilding wordt toegepast
 • Er worden geen A-B linkruilen uitgevoerd, dit is een ouderwetse linkbuildingmethode die niet meer werkt
 • Er worden geen links naar andere websites op jouw website geplaatst (op bijvoorbeeld een linkpagina)
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van een netwerk van irrelevante blogs (een zogenaamd PBN netwerk), dit levert een groot risico voor penalty's op
 • Er worden alleen relevante links verkregen
 • Er worden afspraken met je gemaakt over de kwaliteit van de links
 • Je krijgt inzicht in alle geplaatste links en een heldere rapportage met de resultaten
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van zogenaamde 'gratis nieuwswebsites', dit zorgt voor een risico op penalty's

Een goed linkbuilding bureau levert meer op dan het kost

Een linkbuilding bureau zal voor jou relevante en betrouwbare backlinks verkrijgen, die ervoor zorgen dat jouw website stijgt in de zoekresultaten. Door een stijging op de juiste (converterende) zoekwoorden zal jij meer bestellingen of leads krijgen.

Om te kijken of een linkbuilding traject voor jou een goed idee is, is het verstandig na te gaan welk rendement jij moet behalen. Start pas met linkbuilding wanneer de techniek van je website goed staat en je de content optimalisatie doorlopend uitvoert.

Wanneer jouw markt groot genoeg is en jij voldoende conversies kan behalen met verdere positiestijgingen doe je er goed aan een linkbuilding bureau in te schakelen.

Een goed linkbuilding bureau zal jou meer opleveren dan de investering in het marketing bureau.

Resultaat binnen 6-12 maanden dankzij een linkbuilding bureau

Net als met alle andere onderdelen van zoekmachine optimalisatie kost een linkbuilding traject ook tijd. Je zal niet van vandaag op morgen hoger topposities in de zoekresultaten behalen en ook niet binnen enkele maanden.

Om goed resultaat te halen met SEO (en dus ook met linkbuilding) heb je geduld en doorzettingsvermogen nodig. De eerste resultaten zie je over het algemeen na 6 maanden, maar echt goede resultaten laten soms wel 12 maanden op zich wachten.

Mr. Chadd: Direct uitleg voor ieder vak

Linkbuilding voor Mr. Chadd

Linkbuilding traject voor Mr. Chadd

Mr. Chadd is één van de snelstgroeiende en meest innovatieve start-ups binnen het onderwijs. Om ook organisch meer conversies te krijgen is Mr. Chadd een linkbuilding traject gestart, gericht op kwalitatieve backlinks.

4724.92

procent groei in organische bezoekers

385

procent groei in visibility

2600

procent groei in conversies

2392.82

procent groei in vertoningen

Lees meer over deze case

Het belang van een betrouwbaar linkbuilding bureau

Wanneer je linkbuilding niet volgens de richtlijnen van Google uitvoert, zal je geen resultaat behalen. Sterker nog: er ontstaat dan een kans op een Google penalty. Deze ontvang je wanneer je je niet aan de richtlijnen van Google houdt.

Wanneer je een Google penalty ontvangt zal je volledig onvindbaar worden in de zoekresultaten en moet je veel moeite om weer vindbaar te worden. Dit kost je veel geld en brengt een risico met zich mee voor je bedrijfsvoering, zeker als je afhankelijk bent van Google.

Een betrouwbaar linkbuilding bureau is van belang om goede resultaten te behalen én deze te behouden.

Is SmartRanking een match met jouw bedrijf?

Bij SmartRanking houden wij niet van mooie verkooppraatjes en staat eerlijkheid en resultaat voorop. Wij doen elke dag ons uiterste best om voor onze 50 vaste klanten online resultaat te halen door de inzet van zoekmachine optimalisatie (waaronder linkbuilding).

Wil jij weten of wij iets voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer lezen over linkbuilding?

Lees ook onze blogs over linkbuilding: