smartranking18032- Ronald Zijlstra 1

Onze 18 specialisten

Onze specialisten zijn echte vakidioten. Stuk voor stuk hebben onze collega’s hun eigen expertise, van technische SEO tot Google E-E-A-T en programmatic SEO. Ook werken bij SmartRanking? Bekijk onze vacatures.

Bekijk vacatures

Vroni is SEO consultant en team lead. Haar kracht ligt in communicatie. Dit is terug te zien in haar goede relatie met klanten en collega’s. Daarnaast houdt ze van schrijven. Haar teksten spelen perfect in op de behoeften van prospects in de verschillende fasen van de customer journey.

Vroni Huisman

Lotte is SEO consultant en Manager Talent & Resources. Zij wil niet alleen haar klanten op positie één, maar ook haar collega’s. Ze houdt zich bezig met verschillende SEO trajecten en de begeleiding van collega’s.

Haar favoriete onderdelen van SEO zijn het uitwerken van een strategie en de topicale autoriteit.

Lotte Janssen

Frank is sinds 2014 actief in de online marketing en werkzaam als SEO consultant en team lead. Na eerst zowel SEA, SEO als socials te hebben gedaan, heeft hij zich sinds 2019 helemaal toegelegd op organische vindbaarheid.

Zijn interesse binnen SEO liggen vooral in het uitvoeren van (technische) audits. Een pragmatische aanpak is iets wat hem kenmerkt.

Frank van de Streek

Jarik Oosting
Jarik Oosting

Jarik heeft ruim 13 jaar SEO-ervaring en is de oprichter en managing director van SmartRanking. Naast het uitdenken van SEO-strategieën, houdt hij zich bezig met de marketing van SmartRanking en het verbeteren van de werkwijze.

Zijn favoriete onderdelen van SEO zijn technische analyses, het uitvoeren van audits en het uitwerken van een site-structuur.

Jarik Oosting

Marthijs werkt sinds 2019 bij SmartRanking als SEO-specialist. Binnen SmartRanking vervult hij de rol van Search Quality specialist en is de stem van de gebruiker. Zijn specialisaties liggen in het analyseren en opbouwen van autoriteit, het waarborgen van een goede flow op de website, zorgen voor gebruiksvriendelijke content en uitgebreide E-E-A-T analyses. Hij kan de Search Quality Guidelines inmiddels dromen. Daarnaast volgt hij op dit moment de Google UX Design beroepscertificaat om zich verder te ontwikkelen op het gebied van UX.

Marthijs Wijngaarden

Trudy is een ervaren copywriter met meer dan 4 jaar ervaring in het schrijven van content. Als contentspecialist met een liefde voor SEO streeft ze er voortdurend naar om content te produceren die niet alleen kwalitatief, maar ook optimaal vindbaar is.

 

Trudy Havinga

Maak kennis met Frits, geboren in Den Haag en tegenwoordig woonachtig in Groningen. Hij combineert Haagse bluf met Groningse nuchterheid in zijn werk, wat hem een unieke en effectieve online marketeer maakt. Sinds 2018 heeft hij diverse rollen vervuld in online marketing, waaronder SEO, SEA, social media en Accountmanager. Uiteindelijk heeft Frits gekozen voor een fulltime focus op SEO, waar hij het meeste plezier uit haalt. Naast zijn werk is hij een echte sportliefhebber en geniet hij van voetbal, fitness, fietsen en hardlopen. Dankzij zijn ervaring in verschillende marketingkanalen kan Frits verder kijken dan enkel je SEO-strategie en biedt hij waardevolle adviezen over de rol van SEO binnen je gehele marketingstrategie.

Frits van Sante

Niklas kwam in 2019 vanuit Duitsland naar Nederland en werkt sindsdien in crossborder marketing. Bij SmartRanking is hij onze specialist voor Duitse SEO en helpt hij onze klanten om culturele verschillen in koop- en zoekgedrag beter te begrijpen en de gebruikerservaring van Duitse bezoekers te maximaliseren.

Zijn favoriete onderdelen van SEO zijn technische analyses, het uitvoeren van audits en het redigeren van content.

Niklas Luehrs

Myrna is na jaren uit de marketing te zijn geweest, weer teruggekeerd naar het vak waar haar passie ligt. Naast een vakidioot, kun je haar een taalidioot noemen.

Haar favoriete onderdelen van SEO zijn dan ook altijd content gericht. Het analyseren, schrijven en redigeren van content staan hoog op haar favoriete to-do lijstje. Ze helpt jouw website graag beter te ranken door het toepassen van waardevolle, correcte en goede content.

Myrna Bekkering

Bas is sinds november 2022 actief als SEO-specialist bij SmartRanking, met focus op on-page optimalisatie. Hij richt zich op het optimaliseren van websites om de bezoeker te helpen in de zoektocht naar een product of dienst.

Ook is hij bezig met ontwikkelingen op het gebied van AI, waar hij actief mee experimenteert. Dit stelt SmartRanking in staat om de content naar een hoger niveau te tillen.

Bas Hettinga

Annette is office manager en maakt van het kantoor in Groningen een fijne werkomgeving. Zo kunnen de collega’s zich vooral richten op het inhoudelijke SEO werk. Ze is verantwoordelijk voor het kantoor en de faciliteiten. Daarnaast (mede)organiseert ze onze SEO events (301 Groningen Redirected) en andere activiteiten en feestjes.

Annette Veltman

Saïdou is een gedreven SEO-consultant en staat klaar om jouw online zichtbaarheid te versterken. Als sparringpartner combineert hij zijn expertise met effectief relatiemanagement. Samen met klanten stelt Saïdou effectieve SEO strategieën op om merken te laten opvallen in de digitale wereld en bedrijfsdoelstellingen te behalen.

Saidou Godje

Shawn Bukcles
Shawn Bukcles

Shawn is per 1 juli 2024 gestart bij SmartRanking als technisch SEO specialist. Een persoonlijk verhaaltje volgt nog.

Shawn Buckles

Yeungman Zhou

Rob is SEO-consultant en wil graag zo veel mogelijk bedrijven naar de nummer 1 positie brengen. Daarnaast probeert hij nieuwe bedrijven te bereiken, zodat SmartRanking ook hun kan helpen om beter vindbaar te worden. Hij heeft een achtergrond in Communicatie en Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Zijn favoriete onderdelen zijn klantcontact, projectmanagement en het uitdenken van SEO strategieën.

Rob van Helden

Lennard Mulder
Lennard Mulder

Lennard is in 2020 begonnen als trainee bij SmartRanking. Met een achtergrond in de communicatie en een voorliefde voor taal, was zijn koers binnen het bedrijf al snel bepaald: content schrijven. Inmiddels houdt hij zich als on-page SEO-specialist bezig met het maken van nieuwe teksten, optimaliseren van bestaande pagina’s en alles wat hierbij komt kijken. Zijn motto? Taal is makkelijker als je denkt.

Lennard Mulder

Jasmijn Wever

Sanne heeft meerdere jaren SEO-ervaring, waarin ze zich heeft gespecialiseerd als consultant die haar klanten helpt hun SEO-doelstellingen te bereiken. Haar passie ligt vooral in de strategische aspecten van SEO. Ze houdt zich bezig met het uitwerken van strategieën die haar klanten niet alleen vooruit helpen, maar ook onderscheiden in de markt.

Naast haar werk als consultant zet ze zich in voor de begeleiding en ontwikkeling van haar teamleden, met als doel samen een beter resultaat neer te zetten.

Sanne Broeils

SEO bureau van Payt
Arla logo
Brandfield
GreenPan
The Alpha Men logo
SEO bureau van Renson
SEO bureau van Canna Cabana
Bergman Clinics logo
Logo Dutch Label Shop
Logo Van Beek Art Supplies
HomeWizard logo
Samsung logo
Homed-IQ logo
SEO bureau van WeFact
Logo Goedkoopisolatiemateriaal.nl
Yezzer logo
Logo Care for Skin
Logo Storage Share
Logo PeterPrint
LoodsXL
TanQyou
Laudermarke logo
JC-Electronics logo
Bright Beauty Vanity logo

Onze visie op de online marketing wereld

SmartRanking is in 2015 opgericht, met de visie dat er binnen de online wereld te weinig gespecialiseerde bureaus zijn. Wij zijn van mening dat een marketeer slechts goed is op één vakgebied en niet overal volledige kennis van kan hebben.

Vanuit deze gedachte focussen wij ons enkel op waar wij supergoed in zijn: zoekmachine optimalisatie. In november 2022 hebben wij ons aangesloten bij Loyals Group, om klanten zo nog beter te helpen zonder onze focus te verliezen.

Thumbnail SmartRanking video
Over onze missie en visie

Wij hebben één heldere ambitie: dé marktleider zijn op het gebied van SEO in Nederland en België. Hiermee helpen wij jou SEO succes te boeken en te groeien in Organic Search.

Wij zijn van mening dat een marketeer niet goed kan zijn in alles. Om écht uit te blinken heb je een focus nodig. Deze focus hebben wij op SEO, waarbij wij continu bouwen aan ons bedrijf en het succes van onze klanten.

Ons MVO beleid

Wij zijn groot voorstander van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo zorgen wij goed voor onze collega’s én de wereld. Lees meer over ons MVO beleid.

Onze kernwaarden

Wij kenmerken ons door de vijf onderstaande kernwaarden.

Toonaangevend
Wij zetten de toon in de markt. We laten van ons horen en delen onze kennis. Mensen kijken naar ons om te weten wat er speelt en wat er nog aan gaat komen. Daarom zijn we altijd aan het leren, ontwikkelen en experimenteren.
Uitdagend
We houden van een uitdaging. Onze mensen zijn de specialisten in hun vakgebied, echte vakidioten. Die willen niet meer van hetzelfde doen, maar iedere dag nieuwe dingen ontdekken en uitproberen. Zo worden we iedere dag beter.
Oprecht
Wij zijn oprecht en eerlijk. Wij zeggen wat we bedoelen en draaien niet om de hete brij heen. Duidelijk en transparant zonder daarmee te willen kwetsen. Oprechte interesse, oprechte aandacht en oprecht hulpvaardig.
Aanvallers
Wij zijn aanvallers, geen verdedigers. We genieten van het spel, maar we doen mee om te winnen. Altijd.
Ondernemerschap
Bij ons is er ruimte voor ondernemerschap. De vrijheid om zelf te mogen kiezen en te doen. Ruimte om fouten te maken, te leren van fouten en gewoon weer door te gaan. Dat is soms oncomfortabel, maar zorgt voor de hardste groei

Onze werkwijze

Werkwijze SmartRanking

We houden van een duidelijke, gestructureerde werkwijze en geloven in een samenwerking binnen een project. Daarom start elke samenwerking met een SEO presentatie, waarin we de kansen en een plan van aanpak doornemen. Vervolgens werken we, bij akkoord op het maatwerk voorstel, in één maand de gehele strategie uit.

Daarna optimaliseren we jullie website tijdens maandelijkse optimalisatie sprints. Elke sprint start met een meeting, waarbij we samen de actiepunten, resultaten en trends bespreken. Bovendien plannen we eenmaal per kwartaal een evaluatiemoment in, om zo doorlopend te blijven werken aan een prettige samenwerking.

 

Hoe klanten de samenwerking ervaren

SEO bureau van WeFact

"Handen uit de mouwen! De actieve houding en kennis van zaken is wat SmartRanking onderscheid van anderen. Maandelijks worden de uit te voeren taken besproken. Samen wordt er gewerkt om hogere posities en groter publiek via Organic Search te bereiken."

SEO bureau van WeFact
Roel Korting, Oprichter van WeFact
Mediahuis testimonial

"SmartRanking zorgt ervoor dat we samen met passie kunnen werken aan waar het om draait: goed vindbare content. Ze denken echt met ons mee, niet alleen vanuit technisch inzicht, maar ook met enthousiasme en creativiteit."

Mediahuis testimonial
Noah Korevaar, Head of Content bij TMG (Telegraaf Media Groep)
Testimonial LoodsXL

"Wij werken al sinds 2019 met SmartRanking, en zij beheren de SEO-activiteiten voor onze beide webshops. Het team van SmartRanking is professioneel, betrouwbaar en meedenkend. Wat opvalt is hun betrokkenheid: ze gaan verder dan alleen de dienstverlening. Ze zijn flexibel en bereid om te helpen, ongeacht de tijd. Ze zijn echte probleemoplossers. De samenwerking met SmartRanking is zeer aangenaam, de communicatie is duidelijk en ze zijn eerlijk. Ik ervaar SmartRanking als een waardevolle partner in onze business."

Testimonial LoodsXL
Zina Santing, Marketing manager bij LoodsXL
Goudonline testimonial

"Wij hebben destijds voor SmartRanking gekozen omdat zij verreweg de meeste, SEO tools en expertise in huis hadden. Dit betaald zich tot de dag van vandaag nog steeds ruimschoots terug!"

Goudonline testimonial
Wim Bischoff, Algemeen Directeur bij Goudonline.nl
Samenwerking met Payt

"Wij zijn erg blij met de samenwerking met SmartRanking. Zij leggen ons goed uit waarom er keuzes in de strategie worden gemaakt en wat het verwachte effect ervan gaat zijn. De resultaten die wij samen behalen zijn goed en het kennisniveau van SmartRanking is erg hoog."

Samenwerking met Payt
Sanne de Vries, Marketing manager bij Payt
Visser Assen testimonial

“Al vanaf het begin hadden we een goed gevoel bij SmartRanking. De persoonlijke aandacht en het meedenken in onze ideeën was precies waar we naar op zoek waren. Een goede basis voor een langdurige samenwerking. SmartRanking helpt ons voornamelijk met on-page SEO, maar ook daaromheen geven ze pro-actief tips en advies en kunnen we altijd bij hen terecht met vragen of voor een sparsessie. De samenwerking heeft veel resultaat opgeleverd en wij zijn van mening dat het nog veel meer zal opleveren. Kortom, we zijn zeer tevreden met de samenwerking en zullen daarom nog lang met SmartRanking zaken doen.”

Visser Assen testimonial
Robert de Vries, Online marketeer bij Visser Assen
Goedkoopisolatiemateriaal.nl

“De samenwerking met SmartRanking is erg fijn. Er wordt breder gedacht dan enkel optimalisaties, zo hebben we intussen op basis van de adviezen ook het productassortiment uitgebreid om onze klanten beter te kunnen helpen.”

Goedkoopisolatiemateriaal.nl
Ruben Lindenberg, Operationeel Manager bij Goedkoopisolatiemateriaal.nl
Nico Oud over SEO bureau SmartRanking

"Ik heb altijd onze SEO gedaan, maar sinds vorig jaar helpt SmartRanking me met linkbuilding, de strategie en technische SEO zaken. Sindsdien ben ik nog beter gaan ranken op competitieve keywords."

Nico Oud over SEO bureau SmartRanking
Nico Oud, Founder van Springcast.fm
Yezzer

"Door onze samenwerking met SmartRanking hebben we een team van gepassioneerde SEO professionals in huis gehaald die altijd over de laatste kennis en vaardigheden op het gebied van SEO beschikt. Het is enorm prettig samenwerken omdat SmartRanking flexibel is, goed communiceert, efficiënt werkt en resultaat boekt. Het is een lange termijn samenwerking waar we inmiddels al lange tijd de vruchten van plukken."

Yezzer
Annette Wassenaar, Co-founder bij Yezzer
Hoofdkantoor van Renson

Met SmartRanking's technische SEO-kennis, proactieve aanpak en migratie-expertise houden we onze website gezond en behalen we vlotte projectresultaten.

Hoofdkantoor van Renson
Simon de Smet, Digital Project Manager bij Renson
Simplicate testimonial

"Supertevreden met ons partnership met SmartRanking. Het team heeft ons geholpen met begeleiding van de bouw van nieuwe website, de SEO strategie, website migratie, linkbuilding, contentstrategie en website monitoring; bij elke downtime of spontaan wegvallen van een meta title kregen we vrijwel direct een seintje. SmartRanking is super klantgefocust en staat altijd paraat met up-to-date en deskundige SEO kennis."

Simplicate testimonial
Pim van Dijk, Senior Online Marketeer bij Simplicate
Showroom van Kurk24

"Wij zijn erg tevreden over de service van SmartRanking op het gebied van SEO. Sinds we met hen samenwerken, hebben we mooie verbeteringen gezien in onze online zichtbaarheid en zoekresultaten. Het maandelijkse overleg is een waardevol moment waarin we niet alleen de behaalde resultaten bespreken, maar ook de strategie voor de toekomstplannen. De transparante aanpak, gecombineerd met de kennis van zoekmachineoptimalisatie, maakt de samenwerking zeer prettig en effectief. Wij kijken uit naar verdere groei en de samenwerking!"

Showroom van Kurk24
André Nienhuis, Eigenaar van Kurk24
FONK150 2023 (SmartRanking)
FD Gazelle 2021
image 12 (1)
SmartRanking FD Gazelle 2023
Leadinfo partner
Semrush Agency Partner
FT 1000 (2024)