smartranking18032- Ronald Zijlstra 1

Onze 18 specialisten

Onze specialisten zijn echte vakidioten. Stuk voor stuk hebben onze collega’s hun eigen expertise, van technische SEO tot Google E-E-A-T en programmatic SEO. Ook werken bij SmartRanking? Bekijk onze vacatures.

Bekijk vacatures

Rob van Helden

Daniël Heesen

Jarik Oosting

Jarik heeft ruim 13 jaar SEO-ervaring en is de oprichter en managing director van SmartRanking. Naast het uitdenken van SEO-strategieën, houdt hij zich bezig met de marketing van SmartRanking en het verbeteren van de werkwijze.

Zijn favoriete onderdelen van SEO zijn technische analyses, het uitvoeren van audits en het uitwerken van een site-structuur.

Jarik Oosting

Marthijs Wijngaarden

Shay Faber

Lennard Mulder

Jasmijn Wever

Sanne Broeils

Marnelle Schipper

David Quintero

Niklas Luehrs

Myrna Bekkering

Bas Hettinga

Annette Veltman

Vroni Huisman

Saidou Godje

Frank van de Streek

Lotte Janssen

Onze visie op de online marketing wereld

SmartRanking is in 2015 opgericht, met de visie dat er binnen de online wereld te weinig gespecialiseerde bureaus zijn. Wij zijn van mening dat een marketeer slechts goed is op één vakgebied en niet overal volledige kennis van kan hebben.

Vanuit deze gedachte focussen wij ons enkel op waar wij supergoed in zijn: zoekmachine optimalisatie. In november 2022 hebben wij ons aangesloten bij Loyals Group, om klanten zo nog beter te helpen zonder onze focus te verliezen.

Over onze missie en visie

Wij hebben één heldere ambitie: dé marktleider zijn op het gebied van SEO in Nederland en België. Hiermee helpen wij jou SEO succes te boeken en te groeien in Organic Search.

Wij zijn van mening dat een marketeer niet goed kan zijn in alles. Om écht uit te blinken heb je een focus nodig. Deze focus hebben wij op SEO, waarbij wij continu bouwen aan ons bedrijf en het succes van onze klanten.

Ons MVO beleid

Wij zijn groot voorstander van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo zorgen wij goed voor onze collega’s én de wereld. Lees meer over ons MVO beleid.

Onze kernwaarden

Wij kenmerken ons door de vijf onderstaande kernwaarden.

Toonaangevend
Wij zetten de toon in de markt. We laten van ons horen en delen onze kennis. Mensen kijken naar ons om te weten wat er speelt en wat er nog aan gaat komen. Daarom zijn we altijd aan het leren, ontwikkelen en experimenteren.
Uitdagend
We houden van een uitdaging. Onze mensen zijn de specialisten in hun vakgebied, echte vakidioten. Die willen niet meer van hetzelfde doen, maar iedere dag nieuwe dingen ontdekken en uitproberen. Zo worden we iedere dag beter.
Oprecht
Wij zijn oprecht en eerlijk. Wij zeggen wat we bedoelen en draaien niet om de hete brij heen. Duidelijk en transparant zonder daarmee te willen kwetsen. Oprechte interesse, oprechte aandacht en oprecht hulpvaardig.
Aanvallers
Wij zijn aanvallers, geen verdedigers. We genieten van het spel, maar we doen mee om te winnen. Altijd.
Ondernemerschap
Bij ons is er ruimte voor ondernemerschap. De vrijheid om zelf te mogen kiezen en te doen. Ruimte om fouten te maken, te leren van fouten en gewoon weer door te gaan. Dat is soms oncomfortabel, maar zorgt voor de hardste groei
Testimonial LoodsXL

"Wij werken al sinds 2019 met SmartRanking, en zij beheren de SEO-activiteiten voor onze beide webshops. Het team van SmartRanking is professioneel, betrouwbaar en meedenkend. Wat opvalt is hun betrokkenheid: ze gaan verder dan alleen de dienstverlening. Ze zijn flexibel en bereid om te helpen, ongeacht de tijd. Ze zijn echte probleemoplossers. De samenwerking met SmartRanking is zeer aangenaam, de communicatie is duidelijk en ze zijn eerlijk. Ik ervaar SmartRanking als een waardevolle partner in onze business."

Testimonial LoodsXL
Zina Santing, Marketing manager bij LoodsXL
Nico Oud over SEO bureau SmartRanking

"Ik heb altijd onze SEO gedaan, maar sinds vorig jaar helpt SmartRanking me met linkbuilding, de strategie en technische SEO zaken. Sindsdien ben ik nog beter gaan ranken op competitieve keywords."

Nico Oud over SEO bureau SmartRanking
Nico Oud, Founder van Springcast.fm
Visser Assen testimonial

“Al vanaf het begin hadden we een goed gevoel bij SmartRanking. De persoonlijke aandacht en het meedenken in onze ideeën was precies waar we naar op zoek waren. Een goede basis voor een langdurige samenwerking. SmartRanking helpt ons voornamelijk met on-page SEO, maar ook daaromheen geven ze pro-actief tips en advies en kunnen we altijd bij hen terecht met vragen of voor een sparsessie. De samenwerking heeft veel resultaat opgeleverd en wij zijn van mening dat het nog veel meer zal opleveren. Kortom, we zijn zeer tevreden met de samenwerking en zullen daarom nog lang met SmartRanking zaken doen.”

Visser Assen testimonial
Robert de Vries, Online marketeer bij Visser Assen
Yezzer

"Door onze samenwerking met SmartRanking hebben we een team van gepassioneerde SEO professionals in huis gehaald die altijd over de laatste kennis en vaardigheden op het gebied van SEO beschikt. Het is enorm prettig samenwerken omdat SmartRanking flexibel is, goed communiceert, efficiënt werkt en resultaat boekt. Het is een lange termijn samenwerking waar we inmiddels al lange tijd de vruchten van plukken."

Yezzer
Annette Wassenaar, Co-founder bij Yezzer
SEO bureau van WeFact

"Handen uit de mouwen! De actieve houding en kennis van zaken is wat SmartRanking onderscheid van anderen. Maandelijks worden de uit te voeren taken besproken. Samen wordt er gewerkt om hogere posities en groter publiek via Organic Search te bereiken."

SEO bureau van WeFact
Roel Korting, Oprichter van WeFact
Simplicate testimonial

"Supertevreden met ons partnership met SmartRanking. Het team heeft ons geholpen met begeleiding van de bouw van nieuwe website, de SEO strategie, website migratie, linkbuilding, contentstrategie en website monitoring; bij elke downtime of spontaan wegvallen van een meta title kregen we vrijwel direct een seintje. SmartRanking is super klantgefocust en staat altijd paraat met up-to-date en deskundige SEO kennis."

Simplicate testimonial
Pim van Dijk, Senior Online Marketeer bij Simplicate
Mediahuis testimonial

"SmartRanking zorgt ervoor dat we samen met passie kunnen werken aan waar het om draait: goed vindbare content. Ze denken echt met ons mee, niet alleen vanuit technisch inzicht, maar ook met enthousiasme en creativiteit."

Mediahuis testimonial
Noah Korevaar, Head of Content bij TMG (Telegraaf Media Groep)
Showroom van Kurk24

"Wij zijn erg tevreden over de service van SmartRanking op het gebied van SEO. Sinds we met hen samenwerken, hebben we mooie verbeteringen gezien in onze online zichtbaarheid en zoekresultaten. Het maandelijkse overleg is een waardevol moment waarin we niet alleen de behaalde resultaten bespreken, maar ook de strategie voor de toekomstplannen. De transparante aanpak, gecombineerd met de kennis van zoekmachineoptimalisatie, maakt de samenwerking zeer prettig en effectief. Wij kijken uit naar verdere groei en de samenwerking!"

Showroom van Kurk24
André Nienhuis, Eigenaar van Kurk24
Samenwerking met Payt

"Wij zijn erg blij met de samenwerking met SmartRanking. Zij leggen ons goed uit waarom er keuzes in de strategie worden gemaakt en wat het verwachte effect ervan gaat zijn. De resultaten die wij samen behalen zijn goed en het kennisniveau van SmartRanking is erg hoog."

Samenwerking met Payt
Sanne de Vries, Marketing manager bij Payt
FONK150 2023 (SmartRanking)
FD Gazelle 2021
image 12 (1)
SmartRanking FD Gazelle 2023
De Jonge Ondernemersprijs