Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als snelgroeiend SEO bureau zijn wij erg blij met de kansen en mogelijkheden die wij hebben. Hierdoor ontstaat er voor ons ook een mogelijkheid om iets goeds terug te doen. Om deze reden ondersteunen wij een meerdere goede doelen en zetten wij ons in voor een gezonde levensstijl van alle collega’s. Verdeeld over alle goede doelen doneren wij in totaal circa € 10.000 op jaarbasis.

One Tree Planted

Voor elke verstuurde factuur, planten wij twee bomen. Deze bomen worden via de organisatie One Tree Planted geplant. In 2020 hebben wij 1.496 bomen laten planten, voor de 748 facturen die wij hebben verstuurd. Op deze manier dragen wij ook ons steentje bij aan het milieu.

Against Malaria Foundation

In 2020 hebben wij een donatie gedaan voor 60 muggennetten, in de strijd tegen malaria. Deze netten worden verstrekt door de Against Malaria Foundation. Een net beschermt gemiddeld 2 personen voor de duur van 3 tot 4 jaar, waardoor wij circa 120 personen hebben beschermd tegen malaria.

Stichting Red een Kind

Via Stichting Red een Kind sponsoren wij een familie in Burundi. Door onze bijdrage aan het project kunnen de kinderen naar school, krijgen de ouders trainingen in een zelfhulpgroep, wordt er een spaar- en leensysteem opgezet, krijgen jongeren de mogelijkheid een vakopleiding te volgen en kan er worden geïnvesteerd in boerenbedrijven. Hiermee komt beter en gevarieerder voedsel op tafel zodat kinderen gezonder zijn en naar school kunnen, babysterfte minder voorkomt, schoolboeken kunnen worden betaald en mensen ook nog wat overhouden om te sparen. Het gebied wordt veerkrachtig en zelfstandig en er is hoop voor de toekomst.

Vrienden van Martini Ziekenhuis

Een verblijf in het ziekenhuis brengt voor de meeste mensen spanning en onzekerheid met zich mee. Vrienden van het Martini Ziekenhuis zorgt voor extra voorzieningen in het Martini Ziekenhuis die door het ziekenhuis zelf niet aangeschaft kunnen worden, omdat dit vanwege publiekelijk geld niet toegestaan is. Projecten zijn onder andere Virtual Reality brillen voor brandwondenpatiënten, een stiltecentrum en sfeervolle wacht- en familiekamers.

FC Groningen

SmartRanking is als sponsor betrokken bij FC Groningen, dé voetbalclub van het Noorden. Op diverse manieren is FC Groningen maatschappelijk betrokken bij diverse regio’s in het noorden van Nederland.

GSV Groningen

De Gereformeerde Studentenvereniging, de GSV, is een christelijke studentenvereniging met een gereformeerde basis. Wij steunen de GSV als sponsor.

Every Nation Churches & Ministries

Every Nation Churches & Ministries is een wereldwijde organisatie van kerken en campusbedieningen. De organisatie bevindt zich in zeven regio’s over de hele wereld. Wij ondersteunen één van de vrijwilligers die voor Every Nation werkt.

The Ocean Cleanup

Plastic in de oceaan is een groot probleem voor dieren en mensen en zorgt voor serieuze problemen. Wij steunen The Ocean Cleanup, een initiatief dat plastic uit de zee haalt.

Groene webhosting

Het internet is verantwoordelijk voor 10% van het totale wereldwijde energieverbruik, waarbij datacenters verantwoordelijk zijn voor 2-3% van het totale wereldwijde energieverbruik. Er wordt dus een enorme hoeveelheid energie verbruikt bij het bezoeken van websites. Om de milieu-impact van onze website te minimaliseren wordt onze website volledig groen gehost via Vimexx, met Nederlandse duurzame energie.

Zonnepanelen

Het dak van onze kantoorruimte ligt vol met zonnepanelen. Op deze manier wordt de dagelijkse stroom zelf opgewekt en werken wij volledig op 100% groene stroom.

Fruit en beweging

Naast de goede doelen die wij steunen is het welzijn van alle collega’s ook van belang. Dagelijks zorgen wij voor een gezonde lunch en fruit. Door onze voetbaltafel krijgt elke medewerker dagelijks ook beweging tijdens de pauzes en meerdere collega’s lopen in de pauze een rondje door de stad.