Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als snelgroeiend SEO bureau zijn wij gezegend met de kansen en mogelijkheden die wij hebben. Hierdoor ontstaat er voor ons ook een mogelijkheid om iets goeds terug te doen voor mensen en voor de wereld. Om deze reden ondersteunen wij een meerdere goede doelen en zetten wij ons in voor een gezonde levensstijl van alle collega’s. Wij ondersteunen de onderstaande doelen:

Vrienden van Martini Ziekenhuis

Een verblijf in het ziekenhuis brengt voor de meeste mensen spanning en onzekerheid met zich mee. Vrienden van het Martini Ziekenhuis zorgt voor extra voorzieningen in het Martini Ziekenhuis die door het ziekenhuis zelf niet aangeschaft kunnen worden, omdat dit vanwege publiekelijk geld niet toegestaan is. Projecten zijn onder andere Virtual Reality brillen voor brandwondenpatiënten, een stiltecentrum en sfeervolle wacht- en familiekamers. Vanaf 2019 ondersteunen wij Vrienden van Martini Ziekenhuis met een jaarlijkse bijdrage.

Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt de natuur, landschap en erfgoed in de provincie Groningen. Sinds 2024 zijn we vrienden van het Groninger Landschap geworden.

One Tree Planted en Rainforest Trust

Vrijwel elk jaar laten wij bomen planten via One Tree Planted en/of Rainforest Trust. Op deze manier dragen wij ook ons steentje bij aan het milieu, de leefomgeving van lokale bewoners waar bomen geplant worden en het ongedaan maken van ontbossing.

  • In 2020 hebben wij 1.496 bomen laten planten via One Tree Planted.
  • In 2021 hebben wij een donatie gedaan via Rainforest Trust.
  • In 2022 hebben wij 1.000 bomen laten planten via One Tree Planted.

Against Malaria Foundation

Over de afgelopen jaren hebben wij in totaal circa 200 muggennetten gedoneerd in de strijd tegen malaria. Deze netten worden verstrekt door de Against Malaria Foundation. Een net beschermt gemiddeld 2 personen voor de duur van 3 tot 4 jaar, waardoor wij in totaal circa 400 personen hebben beschermd tegen malaria.

The Water Project

In 2021 hebben wij een donatie gedaan voor het slaan van een waterput in het westen van Kenia (Irukose Primary School). Met deze waterput zijn de 605 leerlingen in staat om 19 liter per minuut op te pompen, waardoor zij de beschikking hebben over schoon drinkwater.

Stichting Red een Kind

Via Stichting Red een Kind sponsoren wij al vanaf 2018 doorlopend een familie in Burundi. Door onze maandelijkse bijdrage aan het project kunnen de kinderen naar school, krijgen de ouders trainingen in een zelfhulpgroep, wordt er een spaar- en leensysteem opgezet, krijgen jongeren de mogelijkheid een vakopleiding te volgen en kan er worden geïnvesteerd in boerenbedrijven. Hiermee komt beter en gevarieerder voedsel op tafel zodat kinderen gezonder zijn en naar school kunnen, babysterfte minder voorkomt, schoolboeken kunnen worden betaald en mensen ook nog wat overhouden om te sparen. Het gebied wordt veerkrachtig en zelfstandig en er is hoop voor de toekomst.

FC Groningen

SmartRanking is al vanaf 2017 als sponsor betrokken bij FC Groningen, dé voetbalclub van het Noorden. Op diverse manieren is FC Groningen maatschappelijk betrokken bij diverse regio’s in het noorden van Nederland.

The Ocean Cleanup

Plastic in de oceaan is een groot probleem voor dieren en mensen en zorgt voor serieuze problemen. Wij steunen The Ocean Cleanup, een initiatief dat plastic uit de zee haalt, met donaties.

Groene webhosting

Het internet is verantwoordelijk voor 10% van het totale wereldwijde energieverbruik, waarbij datacenters verantwoordelijk zijn voor 2-3% van het totale wereldwijde energieverbruik. Er wordt dus een enorme hoeveelheid energie verbruikt bij het bezoeken van websites. Om de milieu-impact van onze website te minimaliseren wordt onze website volledig groen gehost via Vimexx, met Nederlandse duurzame energie.

Zonnepanelen

Het dak van onze kantoorruimte ligt vol met zonnepanelen. Op deze manier wordt de dagelijkse stroom zelf opgewekt en werken wij volledig op 100% groene stroom.

Maandelijkse nek- en rugmassage

Het grote nadeel van zittend werk is dat je vaak in dezelfde houding zit. Dit is op de lange termijn niet goed voor de nekken en ruggen van onze collega’s. Om ervoor te zorgen dat de spieren in de nek en rug niet verstijven, met vervelende gevolgen, krijgen collega’s die dit graag willen maandelijks een rug- en nekmassage.