CSS minify tool

Verklein je CSS gemakkelijk via onze CSS minifier.

Gebruik hieronder de CSS minify tool

Wat is CSS?

CSS staat voor Cascading Style Sheets en is een programmeertaal waarmee je een website opmaakt. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar onder andere deze code geeft aan hoe bepaalde elementen op een website eruit komen te zien.

CSS is relatief makkelijk te leren, omdat de structuur en het schrijven van CSS voor zich spreekt. Hierdoor kun je CSS code vaak door alleen te lezen al ontcijferen. Je vindt online heel makkelijk tutorials die je helpen bij het schrijven van de code. Hier leer je ook makkelijk wat de CSS code precies betekent.

Wat is het nut van een CSS minify tool?

Als je een webpagina aan het optimaliseren bent dan zul je wel eens “Minify CSS, HTML of JavaScript” zien staan. Om te begrijpen wat dat betekent is het belangrijk om te weten dat programmeurs code proberen te schrijven die andere programmeurs ook kunnen begrijpen. Als andere mensen dan gaan werken aan de website is het makkelijk te begrijpen en kan er efficiënt aan gewerkt worden.

Terug naar “Minify CSS, HTML of JavaScript”. Een computer ziet in code geen verschil tussen overbodige tekens (zoals enters en spaties). Ergens is dat wel jammer, deze tekens zorgen er juist voor dat een tekst leesbaarder wordt. Code waar wel enters en spaties in staan worden door onze CSS minifier samengevoegd, zodat deze tekens er niet meer in staan. Hierdoor wordt een CSS bestand kleiner.

Het voordeel van verkleinde CSS

Bij een klein stukje CSS maakt dat weinig verschil, maar als je een enorme hoeveelheid CSS hebt dan kan de CSS minify tool nogal wat regels besparen. Het besparen van deze regels zorgt ervoor dat er minder KB’s (kilobyte), of zelfs MB’s (megabyte), gedownload worden door jouw website bezoekers. Elke KB die je bespaart zorgt er weer voor dat het downloaden van jouw website minder lang duurt. En je raadt het al, dat is weer goed voor je zoekmachine optimalisatie. Laadsnelheid is een belangrijk onderdeel van technische SEO en wordt de komende jaren alleen maar belangrijker.