Website IP checker

Met deze IP checker tool achterhaal je gemakkelijk het IP-adres waarop een website staat gehost, door middel van een reverse IP look-up.

Gebruik hieronder de Website IP checker


Wat is een IP adres?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een IP-adres. Een IP-adres kun je vergelijken met het postadres van jouw huis. Dit adres zorgt ervoor dat de website die jij bezoekt weet waar alle informatie naartoe gestuurd moet worden. Bezoek jij een website dan vraag je om informatie te sturen naar jouw IP-adres. Andersom host een website ook op een IP-adres. Anders kan een website simpelweg niet draaien.

Waarom is een IP checker belangrijk voor mijn SEO?

Aan de hand van het IP-adres is het mogelijk om diverse gegevens te bekijken, waaronder de locatie van de server. De locatie van de server is belangrijk voor je vindbaarheid en een belangrijk onderdeel van technische SEO. Hoe dichter de server bij een bezoeker staat, hoe sneller de website wordt geladen. Een betere laadtijd komt de gebruiksvriendelijkheid, het conversiepercentage en de vindbaarheid ten goede.

Aan de hand van het IP-adres is het ook mogelijk om te controleren of de server waarop een website gehost staat, niet op een blacklist staat. Dit kan nadelig uitpakken voor jouw vindbaarheid en zoekmachine optimalisatie.

IP website checker van SmartRanking

We kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet wat voor IP-adres jouw website heeft, of dat je wilt weten wat voor IP-adres een andere website heeft. Om je hierbij te hulp te schieten hebben we een SEO tool ontwikkeld die direct laat zien op wat voor IP-adres een website draait. Vul gewoon de URL in en je krijgt meteen het antwoord op je vraag. Makkelijk toch?!