SEO traject SteigerhoutTrend

SEO-traject voor LoodsXL

LoodsXL is één van de grootste webshops voor houten meubelen. Met duizenden bestellingen per jaar, een eigen productiehal en eigen vrachtwagens worden klanten in heel Nederland bediend, waarbij LoodsXL alle producten binnen 2 weken levert. Het doel van het SEO-traject was om op het gebied van SEO flink te groeien, zodat er een goede balans kwam tussen omzet uit zoekmachine optimalisatie en omzet uit betaalde marketingkanalen.

Plan van aanpak

Als eerste is binnen het SEO-traject een zoekwoorden onderzoek uitgevoerd, om de behoefte van de doelgroep en de zoekvolumes in kaart te brengen. Hierbij is ook data gebruikt uit Google Ads, om zo een goed beeld te krijgen van converterende zoektermen. Zoektermen met een hoge conversie, lage CPA of veel e-commerce omzet kregen vervolgens prioriteit binnen de SEO strategie.

Technische SEO

Nadat het zoekwoorden onderzoek was uitgevoerd en een roadmap was opgesteld zijn wij aan de slag gegaan met de technische SEO. Om de gebruikerservaring en het conversiepercentage te verbeteren konden er stappen worden gemaakt op het gebied van laadsnelheid en crawlability. Dankzij de laadsnelheid optimalisaties, uitgevoerd door het development team van LoodsXL, is de Largest Contentful Paint onder de 2,5 seconden gebracht. Verder zijn er structured data implementaties uitgevoerd, om meer zichtbaarheid te krijgen in de zoekresultaten.

Indeling van de webshop

Gebruiksvriendelijkheid is meer dan een snelle webshop, het draait onder meer ook om een logische en goede indeling van de webshop. Op basis van het zoekwoorden onderzoek en Google Analytics data is het menu van LoodsXL volledig opnieuw opgebouwd en ingericht, zodat bezoekers snel de juiste producten vinden. Dit komt de conversie op de website ten goede.

Content marketing

Omdat de orders bij LoodsXL vaak gedaan worden zonder de producten van tevoren te zien is het van belang dat de juiste informatie geboden wordt. Om gebruikers te helpen de juiste producten te kiezen zijn wij gestart met content marketing. In de content marketing strategie hebben we rekening gehouden met de verschillende beslissingsfasen van de gebruikers en hun behoeften. Dit heeft geleid tot meerdere pillar pages en blogs daar omheen, zodat de gebruikers gemakkelijk de juiste producten uitkiezen.

Optimalisatie van productpagina’s

Productpagina’s worden snel onderbelicht op webshops. Toch vormen zij voor veel webshops een belangrijk onderdeel van het e-commerce SEO-traject en zijn zij van grote invloed op het plaatsen van een bestelling. Aangezien veel webshops honderden tot (tien)duizenden producten bevatten is het vaak lastig om productpagina’s, afgezien van het ontwerp, goed te optimaliseren en duplicate content te voorkomen. Voor LoodsXL zijn wij doorlopend bezig om producten te voorzien van unieke content, zodat productpagina’s en afbeeldingen vindbaar worden en beter converteren. Een investering die zich op lange termijn absoluut terugbetaald.

Migratie

In 2023 heeft LoodsXL besloten om te gaan migreren. Tot 2023 heette het bedrijf SteigerhoutTrend, maar met de verschuivende trends was het een goed moment om de website samen te voegen met de website van het moederbedrijf: LoodsXL.

Testimonial LoodsXL
“Wij werken al sinds 2019 met SmartRanking. Het team van SmartRanking is professioneel, betrouwbaar en meedenkend. Wat opvalt is hun betrokkenheid: ze gaan verder dan alleen de dienstverlening. Ze zijn echte probleemoplossers, flexibel en bereid te helpen. De samenwerking met SmartRanking is zeer aangenaam, de communicatie is duidelijk en ze zijn eerlijk. Ik ervaar SmartRanking als een waardevolle partner.”

Het behaalde resultaat

Door de flinke groei die LoodsXL heeft doorgemaakt is er ook budget vrijgekomen om sinds 2022 een tweede webshop te optimaliseren: Industriële MeubelShop. Het doel is om ook deze webshop, op deels andere zoektermen, vindbaar te maken en een positieve ROI op het SEO-traject te behalen. Dit gaat voorspoedig en ook Industriële MeubelShop groeit hard. Net als voor elke klant spelen wij bij LoodsXL op de SEO trends in, zoals organische Google Shopping resultaten en E-E-A-T.

Organic visitors

125,61% groei in organische bezoekers

E-commerce omzet

256,14% omzetgroei

ROI SEO

ROI van 6 op de investering

SEO market share

1.803 top 10 posities