HTML heading tags checker

Bekijk met onze handige HTML Heading Tags Checker in één oogopslag welke HTML headings er op jouw pagina aanwezig zijn. Voer de URL van de pagina in waarvan je de headings wilt checken. 

Gebruik hieronder de HTML heading tags checker

Wat zijn HTML Heading tags?

HTML Heading tags worden gebruikt om de content van een pagina te structureren en op te delen in kleinere stukken. Deze tags staan genoteerd in de code van de website. In totaal kennen we zes heading niveaus: H1 tot en met H6. 

Headings zijn hiërarchisch. Een H1 is de ‘belangrijkste’ HTML tag en geeft aan waar je hele webpagina over gaat. H1 is de titel van jouw pagina. Zorg ervoor dat je per pagina maar één keer de H1 HTML Tag gebruikt. 

De H2 HTML tags zijn vervolgens de subtitels, waarmee content van tussenkoppen kan worden voorzien. H3 HTML tags kun je weer gebruiken om de tussenkoppen verder op te delen. Et cetera. 

Voor de H2 tot en met H6 HTML tags geldt dat je hiervan meerdere op een pagina kunt hebben staan.  

HTML Tags in de code van je website

Zoals gezegd vind je de HTML tags in de code van je website. Om de code van een webpagina te bekijken kun je de pagina bezoeken en vervolgens de toetscombinatie CTRL + U in te drukken. In het scherm dat zich dan opent, zie je de broncode van je website.  

In de code van een website wordt een H1 heading als volgt genoteerd: 

<h1>Inhoud van de heading</h1>.

Een H2 ziet er zo uit: 

<h2>Inhoud van de heading</h2>.

Enzovoorts. 

Wanneer je deze HTML heading tags checker gebruikt worden alle headings gegroepeerd per type HTML heading. Per groep zie je welke HTML headings het betreffen, aan de hand van deze gegevens kun je je landingspagina’s optimaliseren.

Structureer je pagina’s met HTML Headings

Door op een juiste manier gebruik te maken van H1 tot en met H6 HTML headings zorg je voor een goede structuur van je pagina. Hiermee vergroot je de gebruiksvriendelijkheid van je website en kunnen crawlers je pagina beter indexeren, wat weer ten goede komt aan je vindbaarheid. Het optimaliseren van HTML headings is dan ook een belangrijk onderdeel van On-page zoekmachine optimalisatie

Om te zorgen dat HTML heading tags je vindbaarheid verbeteren, is ons advies om in de H1 het belangrijkste zoekwoord van je pagina te noemen. Op onze pagina HTML headings leggen wij uit hoe je ze op een juiste manier gebruikt. 

Met onze HTML Heading tags checker worden alle headings gegroepeerd per type HTML heading. Dus alle H2 headings staan bij elkaar, alle H3 headings, et cetera. Zo zie je precies welke headings zich op je pagina bevinden. Aan de hand van dit overzicht kun je je landingspagina’s optimaliseren. 

Bekijk ook eens onze andere SEO tools voor het optimaliseren van je website.