Lokale SEO

Word ook lokaal vindbaar

Tegenwoordig begint 60% van alle aankopen online. Steeds vaker toont Google lokale bedrijven bovenaan in de zoekresultaten. Het is belangrijk dat je als bedrijf je website daarvoor optimaliseert.

Je kunt op basis van je locatie voordeel behalen ten opzichte van grote landelijke spelers door je website te optimaliseren met behulp van lokale SEO.

Met lokale SEO zorg je ervoor dat je beter vindbaar bent voor mensen uit de regio die op zoek zijn naar jouw product of dienst.

Lokale SEO zoekresultaten

Google Mijn Bedrijf

Wij starten de optimalisatie van jouw lokale SEO door al jouw online gegevens bij Google Mijn Bedrijf grondig te screenen. 

Van belang is dat jouw bedrijf daar niet alleen te vinden is qua gegevens, maar ook dat deze goed up-to-date zijn. We selecteren daarbij relevante categorieën. Daarnaast checken we jouw content. Dubbele content in Google Mijn Bedrijf leidt namelijk tot een lagere ranking in de zoekmachine resultaten.

Wanneer jouw Google Mijn Bedrijf helemaal goed ingericht en geoptimaliseerd is, zal dat direct van invloed zijn op jouw positie in de lokale zoekresultaten.

Google Mijn Bedrijf zoekresultaat

Structured Data voor local SEO

WIj gebruiken diverse tooling om te testen hoe jouw website in de lokale resultaten naar boven komt en welke structured data nog aan jouw gegevens kan worden gekoppeld. Ook dit vergroot jouw lokale vindbaarheid.

We helpen je met deze (local) Structured Data Markup. Zo kunnen we jou of je webdeveloper vertellen welke extra codes er aan jouw website toegevoegd moeten worden. Uiteraard kunnen we dit ook voor jouw bedrijf uitvoeren.

Voorbeeld van gestructureerde gegevens (structured data)

Relevante content

Ook is het belangrijk om rekening te houden met het algoritme van Google & Google Rankbrain. Google Rankbrain begrijpt de zoekintenties van de bezoeker van jouw website wanneer zij generieke zoektermen gebruiken. Verband tussen jouw content en deze zoektermen is bij lokale SEO van groot belang. 

Jouw pagina’s moeten relevante content bevatten om invloed te hebben op jouw plek binnen de lokale zoekresultaten. We kunnen jouw marketeers adviseren over de juiste content in een SEO Consultancy traject. Wanneer je intern geen marketeers of copywriters hebt, kunnen wij de content ook voor je schrijven. 

Als je meerdere vestigingen hebt door het land is het bijvoorbeeld ook belangrijk om voor iedere vestigingspagina unieke content te schrijven. We kunnen ervoor zorgen dat jouw website voor meerdere regio’s geoptimaliseerd wordt voor lokale vindbaarheid.

Technische optimalisatie voor lokale SEO

Daarnaast genereren we een hogere plek in de lokale zoekresultaten door de techniek van jouw website te verbeteren. Dit doen we o.a. door aanpassingen in:

Ook denken wij mee over een goede lokale backlink structuur en kunnen we de laadsnelheid van jouw website en verbeteren. We kunnen jouw webdeveloper hierbij helpen of dit voor jouw bedrijf uitvoeren.

Voorbeeld van een robots.txt bestand

Voorbeeld van een robots.txt bestand.

Lokale SEO & voice search

Wist je trouwens dat jouw lokale SEO steeds belangrijker wordt nu steeds meer mensen gebruik maken van voice search? Voice search is een trend die zich momenteel razendsnel ontwikkelt en een groot beroep doet op lokale vindbaarheid.

Trends zoals voice search mag je niet missen. Tijdens jouw SEO traject evalueren we dan ook voortdurend jouw techniek, content en autoriteit (linkbuilding). En sturen we bij om jouw (lokale) vindbaarheid te vergroten. Local SEO is een continu proces.

Linkbuilding is belangrijke voor lokale SEO

Ook linkbuilding is een belangrijk onderdeel van je lokale vindbaarheid.

Vraag een gratis consult aan

Met lokale SEO kun je jouw bedrijf laten groeien als lokale speler. Jouw diensten en producten zijn makkelijker vindbaar voor potentiële klanten uit de omgeving. 

We kijken graag samen met jou naar de kansen die er liggen voor jouw bedrijf op het gebied van lokale SEO. Dat kan in een gratis SEO consult met Jarik

SmartRankers

OOK SEO RESULTAAT BEHALEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen