Alt-tags checker

Met deze alt-tags checker controleer je de alt-tags van afbeeldingen op je pagina. Zie direct welke alt-tags je hebt ingevuld of dat er alt-tags ontbreken.

Gebruik hieronder de Alt-tags checker


Je weet misschien wel dat afbeeldingen echt iets toevoegen aan een pagina op jouw website. Niet alleen omdat het er fraai uitziet, maar ook omdat Google er waarde aan hecht. Je scoort er dus hoger mee in de ‘normale’ zoekresultaten en bovendien zul je ook in de Image Search van Google beter gevonden worden. Wat misschien iets minder bekend is, is het belang van de alt-tag die je aan een afbeelding geeft.

Wat zijn alt-tags?

Alt-tags zijn beschrijvingen van een afbeelding. Als je een alt-tag aan een afbeelding toevoegt dan beschrijf je eigenlijk wat je ziet. Deze alternatieve tag zorgt ervoor dat er altijd een beschrijving zichtbaar is als een foto niet wordt geladen om de een of andere reden. Vaak vullen mensen de alt-tag niet in, waardoor er een kans gemist wordt. Alt-tags zijn een klein, maar waardevol, onderdeel van zoekmachine optimalisatie.

Google leest de alt-tag en weet waardoor waar de afbeelding over gaat. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat een alt-tag beschrijvend is (vertel Google wat er op de afbeelding te zien is) en dat een alt-tag een of meerdere zoekwoorden bevat. Het plaatsen van zoekwoorden zorgt er namelijk voor dat Google je hoog laat scoren op de zoekwoorden die je invult. Houd er wel rekening mee dat je de alt-tag beknopt houdt, zodat er niet hele lappen tekst ontstaan. Dat wil je voorkomen. Neem ook eens een kijkje op onze blog over het optimaliseren van afbeeldingen.

Alt-tags checker van SmartRanking

Wij kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet of je aan alle afbeeldingen van jouw website een alt-tag hebt toegevoegd. Om je hierbij te helpen hebben we een SEO tool ontwikkeld die precies weergeeft of je alt-tags op je pagina gebruikt en wat de alt-tags zijn. Op deze manier hoef je niet zelf door de code van je pagina heen te gaan om alles te controleren, maar zie je heel gericht per pagina hoe het ervoor staat.