Oude berichten weer hoog in Google krijgen: het kan!

Oude berichten weer hoog in Google krijgen: het kan!

Oude berichten weer hoger in Google laten verschijnen: het kan!

Hoe ouder je bericht wordt, des te lager hij komt te staan in Google. Maar dit kan je nu veranderen door je oude bericht een nieuwe datum te geven, is uit onderzoek van Moz gebleken. Een slimme truc om toe te passen tijdens zoekmachine optimalisatie!

Psst! SEO tips in je inbox ontvangen?

Door het aanpassen van de datum van het oude bericht op je website, kan het oude bericht opnieuw hoog in Google geplaatst worden. Dit komt omdat Google het ziet als je een datum van een bericht aanpast, maar niet ziet dat het om een oud bericht gaat. Google ziet het dus als een nieuw bericht en plaatst het vervolgens weer hoog/hoger in Google. Dit kan handig zijn als je voor het promoten van iets al een bericht geschreven hebt en het nog een keer hoog in Google wilt hebben. Ook zullen meer mensen het bericht lezen op deze manier.

Veel berichten die je op je website plaatst zijn na een dag al onder in Google belandt zonder dat veel mensen het bericht gezien hebben. Op deze manier zien veel meer mensen jou bericht en heeft het veel meer zin om het bericht te plaatsen.

Moz heeft bovenstaande getest op 16 blogberichten, zonder ook maar iets aan de content van de berichten aan te passen. Na het aanpassen van de data zag Moz een zekere toename van organisch verkeer. Op enkele berichten verdubbelde het verkeer zelfs ten opzichte van de maand ervoor!

Wil jij ook weer wat meer verkeer op oude berichten ontvangen? Pas dan gerust de datum aan en wacht het resultaat af!

Bron: Moz

SmartRankers

SAMEN MEER BEREIKEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen