Linkbuilding

Werken aan een duurzaam linkprofiel

Linkbuilding

Linkbuilding draait om het verkrijgen van relevante en waardevolle links. Met autoritaire links heb je invloed op de ranking van jouw website. Wanneer je op een goede en duurzame manier linkbuilding toepast zal dit resulteren in positie stijgingen binnen de zoekresultaten. Hierbij geldt: hoe hoger de kwaliteit en relevantie van de links, hoe hoger de autoriteit van je eigen website.

hand

Het belang van linkbuilding

Linkbuilding is één van de drie pijlers van zoekmachine optimalisatie. Het is en blijft voor Google een belangrijke factor voor het bepalen van de posities. Al is je content nog zo goed, wanneer je geen autoriteit hebt, stijg je lastig in de zoekresultaten en kom je zeker niet in de top 10 terecht. Daarnaast schrijven steeds meer bedrijven enorm goede content, waardoor je jouw website niet alleen op basis van content kunt onderscheiden. Google gebruikt links als een indicator om te bepalen wat de autoriteit van je website is. Wanneer je beschikt over betrouwbare, relevante en autoritaire links zal dit je enorm helpen in de zoekresultaten.

De risico's van linkbuilding

Het uitvoeren van linkbuilding is niet geheel zonder risico. Google heeft in haar Webmaster Guidelines duidelijk aangegeven dat je geen betaalde of niet-organisch verkregen links naar je website mag plaatsen. Met organische links bedoelt Google links die je hebt verkregen door het schrijven van waardevolle content, waardoor een andere website naar je linkt. Wanneer je dit wel doet en Google dit opmerkt, krijg je een penalty. Vroeger gaf Google een handmatige penalty, waarbij je website volledig uit de indexatie werd gehaald. Tegenwoordig gebeurt dit realtime en per pagina. Ook krijg je geen melding meer van Google dat je een penalty hebt ontvangen. Het kan zomaar het geval zijn dat een landingspagina opeens erg slecht vindbaar is, doordat er slechte links opstaan.

Hoewel er risico’s aan linkbuilding kleven, zijn deze risico’s sterk te beperken door een natuurlijk linkprofiel op te zetten. Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit een variatie aan links, vanaf diverse websites, met een goede kwaliteit die gespreid zijn over meerdere pagina’s van je website. De links moeten niet in een keer verkrijgen, maar idealiter komen er elke maand links bij. 

“Google only likes you, when everyone else likes you first.”

Hoe een goede linkbuilding strategie eruit ziet 

Een goede linkbuilding strategie is van belang om hoger te ranken en penalty’s te voorkomen. Je wilt natuurlijk niet dalen in de zoekresultaten, doordat jouw linkprofiel niet natuurlijk is. Een natuurlijk linkprofiel bestaat onder andere uit:

  • Relevante links
  • Kwalitatieve links en minder kwalitatieve links
  • Links die gespreid verkregen zijn
  • Een groot deel van de links, linkt naar de voorpagina van je website
  • Links die verspreid zijn over meerdere landingspagina’s
  • Een variatie aan anchorteksten

Met een goede linkbuilding strategie verkrijg je een natuurlijk en waardevol linkprofiel, die zal bijdragen aan de autoriteit van je website.  Linkbuilding wordt op meerdere manieren uitgevoerd. Je kunt links kopen, links ruilen met andere websites, gebruik maken van startpagina’s of een gastblog schrijven op een andere website. Natuurlijk wil je penalty’s voorkomen, daarom moet je kennis van zaken hebben, de juiste doelen stellen en continue werken aan jouw linkprofiel.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding

Het verkrijgen van goede links is tijdrovend, maar ook het onderhouden van een linkprofiel en het verwijderen van slechte links is een belangrijke klus. De specialisten van SmartRanking helpen je graag met het verkrijgen van waardevolle en relevante links. Met onze kennis van linkbuilding en zoekmachine optimalisatie kunnen wij een natuurlijk, autoritair en duurzaam linkprofiel creëren voor jou. Hierbij minimaliseren we het risico op een penalty en volgen we continu de algoritme updates die Google doorvoert. Zo spelen wij altijd in de belangrijke trends en ontwikkelingen binnen linkbuilding. Daarnaast beschikken wij over een groot netwerk van relaties en websites, waardoor wij efficiënt links verkrijgen. Door linkbuilding uit te besteden verkrijg je betere links naar je website, waardoor je sneller zult profiteren van de positie stijgingen.

Hoe gaan wij te werk

Wil je jouw website hoger laten scoren in de zoekmachines? SmartRanking helpt je graag met jouw linkbuilding. We maken een strategie op maat, zodat jij een kwalitatief, natuurlijk en divers linkprofiel verkrijgt. Hierbij verwijderen wij ook schadelijke links. De specialisten van SmartRanking creëren een organische linkbuilding strategie, zodat linkbuilding verloopt op een voorzichtige en duurzame manier. Ben je nieuwsgierig geworden wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op of vraag een gratis SEO consult aan! 

SmartRankers

SAMEN MEER BEREIKEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen