Linkbuilding

Werken aan een duurzaam linkprofiel

Linkbuilding

In de wereld van het internet zijn links ontzettend belangrijk. Hoe meer kwalitatieve websites er naar de content op jouw website linken, hoe beter dat is voor je positie binnen de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Wat is linkbuilding?

Met linkbuilding ga je actief op zoek naar relevante en betrouwbare links naar jouw content, om op die manier aan je autoriteit te bouwen. Als je dit op een goede en duurzame manier doet, zul je zien dat je website hoger in de zoekresultaten terecht komt. Hoe hoger de kwaliteit en relevantie van de links naar je website, hoe sterker de autoriteit van je website wordt.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Om hoog te scoren in de zoekresultaten van Google, heb je allereerst supergoede techniek en content van topkwaliteit nodig. Zonder goede content, die daadwerkelijk gelezen en gedeeld wordt, ben je namelijk nergens. Maar al is je content nog zo goed, zonder autoriteit zul je alsnog niet in de top 10 zoekresultaten terechtkomen.

Om de autoriteit van jouw website te bepalen, kijkt Google nadrukkelijk naar het aantal links dat naar jouw content verwijst. Want, zo redeneren ze in Sillicon Valley: hoe meer links, hoe beter de content zal zijn. Je kunt wachten tot er naar je pagina gelinkt wordt, of je helpt de autoriteit van je website een handje op weg. In veel gevallen zul je niet zomaar links naar je website krijgen zonder dat je er actief mee bezig bent. Het krijgen van relevante en betrouwbare links doe je met linkbuilding. 

Linkbuilding is niet zonder risico’s

Misschien heb je al wel eens zo’n verzoek gekregen: als jij naar mij linkt, link ik naar jou. Deze traditionele ‘AB-linkruil’ werkt tegenwoordig niet meer. Sterker nog, je kunt hiervoor worden afgestraft! Linkbuilding is dus absoluut niet zonder risico’s, tenzij je het goed uitvoert. 

Google heeft in de Webmaster Guidelines aangegeven dat je geen betaalde of niet-organische links naar je website mag krijgen. Doe je dat wel, dan kun je een penalty krijgen. Dit gebeurde vroeger handmatig, maar inmiddels gaat dat realtime en automatisch. En we hoeven je vast niet te vertellen dat een penalty van Google slecht nieuws is voor je positie in de zoekresultaten ;)...

Om zo’n penalty te voorkomen, moeten de links dus op de juiste manier verkregen zijn. Dat doe je door een natuurlijk linkprofiel op te zetten. Zo’n profiel bestaat uit een variatie van relevante links vanaf verschillende websites. De links komen van betrouwbare websites en zijn van hoge kwaliteit. Ze verwijzen naar meerdere pagina’s op je website. Daarnaast is het belangrijk dat je het aantal links langzaam opbouwt. Als je in één keer heel veel links hebt, valt dat op en is de kans op een penalty van Google groot.

“Google only likes you, when everyone else likes you first.”

Een goede linkbuildingstrategie

Om hoger in de zoekresultaten terecht te komen en geen penalty’s te krijgen, heb je een ijzersterke linkbuildingstrategie nodig. Met een goede strategie bouw je aan een natuurlijk en waardevol linkprofiel, waarmee je de autoriteit van je website een boost geeft. Ga je zelf aan de slag met linkbuilding, denk dan aan de volgende zaken om een natuurlijk linkprofiel te krijgen:

  • Relevante links.
  • Kwalitatieve links en minder kwalitatieve links.
  • Links die gespreid verkregen zijn.
  • Een groot deel van de links, linkt naar de voorpagina van je website.
  • Links die verspreid zijn over meerdere landingspagina’s.
  • Een variatie aan anchorteksten.
  • Diverse soorten links.

Vergis je niet: het opbouwen en onderhouden van een natuurlijk linkprofiel is niet makkelijk. Als je niet precies weet wat je doet, is de kans op penalty’s groot. Bovendien vergt het veel tijd.

Linkbuilding uitbesteden

Onze specialisten weten gelukkig precies wat ze doen. We verzamelen relevante en betrouwbare links voor je en zorgen voor een natuurlijk linkprofiel. Zo groeit de autoriteit van je website en voorkom je penalty’s! 

We zorgen dat we continu op de hoogte zijn van wijzigingen in het algoritme van Google, zodat niet alleen het risico op penalties verkleind wordt, maar we ook het maximale resultaat behalen. Door ons grote netwerk van relaties en websites, verzamelen we razendsnel relevante links voor jouw website. Door linkbuilding uit te besteden aan specialisten, zorg je voor een betrouwbaar en duurzaam backlinkprofiel. Hiermee profiteer je ook over een langere termijn van resultaat.

Door onze efficiënte manier van werken, onze jarenlange ervaring en uitgebreide netwerk verzamelen we razendsnel relevante links voor je. Op die manier verdienen we onszelf snel terug.

Zo werken wij aan een goede linkbuildingstrategie

We beginnen onze werkzaamheden altijd met een strategie op maat. Zo krijg jij een linkprofiel dat precies bij jouw website past. Door een duurzame en doordachte linkbuilding-strategie toe te passen, verzamel je op een duurzame manier backlinks. Natuurlijk onderhouden we je linkprofiel ook, zodat we eventuele schadelijke links ook direct kunnen verwijderen. Ben je nieuwsgierig geworden wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op of klik hier om een gratis SEO consult aan te vragen. 

SmartRankers

SAMEN MEER BEREIKEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen