SEO consultancy

Je staat er niet alleen voor

SEO-ondersteuning op locatie

Zoekmachine optimalisatie is een vakgebied dat constant in beweging is. Het kost veel tijd om constant op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Het is dus ook niet vreemd dat jouw marketeers niet de kennis hebben om het maximale resultaat te bereiken.

Zoekmachine optimalisatie is ons vak. Dus steken we veel tijd en energie in het uitbreiden en verdiepen van onze kennis. We delen deze kennis en ervaring graag met je marketeers. Als SEO-consultants begeleiden en adviseren we marketeers en SEO-specialisten binnen allerlei bedrijven. Samen bepalen we de juiste strategie en denken we na over de praktische uitvoering, zodat jouw marketeers ervoor zorgen dat je website stijgt in de zoekresultaten.

Uit welke onderdelen bestaat een SEO-consultancytraject?

SEO consultancy is in bijna alle gevallen een doorlopend traject. Dat komt omdat de algoritmes van zoekmachines steeds veranderen en je dus continu bezig moet blijven met SEO. 

Voordat we beginnen met het SEO-consultancytraject stellen we samen met je marketeers doelen en actiepunten op. Die bepalen we aan de hand van de beschikbare data, je online doelstellingen en onze kennis op het gebied van SEO. Aan de hand van deze input bepalen we vervolgens een strategie.

Misschien zijn niet alle onderdelen van het SEO-consultancytraject van belang voor jouw bedrijf. Dat zien we snel genoeg aan de hand van het huidige kennisniveau van je marketeers, de data die er beschikbaar is en de online doelstellingen die je hebt.

1. Strategie

Goede vindbaarheid begint met de juiste strategie. Als je nog geen SEO-strategie hebt, stellen we die samen op. We werken onder andere aan:

  • Duidelijke actiepunten
  • Doelstellingen
  • Een roadmap
  • Goede documentatie van de strategie

Op deze manier maken we overzichtelijk waar wij samen naar toe werken. Het team weet waar zij aan moeten werken en krijgt ondersteuning om doelen te bereiken. 

2. Technische analyses

In de volgende stap kijken we naar de techniek van je website. Een technisch geoptimaliseerde website is namelijk de fundering voor een goed vindbare website. Als de techniek niet perfect is, zal dit het eerste actiepunt zijn.

Met een technische analyse brengen we in kaart welke technische uitdagingen er zijn. Die lossen we vervolgens samen met je marketeers en webbouwers op. In dit proces zorgen we voor kennisoverdracht naar jouw mensen, zodat ze precies weten waarom ze doen wat ze doen.

Meer over technische SEO.

3. Begeleiding bij copywriting

Google wil dat bezoekers antwoord krijgen op de vragen die ze stellen. Dus heb je goede content nodig die dat voor ze doet. Maar schrijven is een vak apart waar we je graag bij helpen. Met concrete tips, trainingen en relevante feedback begeleiden we jouw contentmakers.

4. Autoriteit

Een ander belangrijk onderdeel voor de posities in Google, is de autoriteit. Op het moment dat je relevante backlinks hebt van websites met veel autoriteit, stijgt de waarde van je website. Naast goede content ontwikkelen, helpen we je marketeers ook met het uitvoeren van duurzame linkbuilding.

Meer over linkbuilding door SmartRanking.

Een sterk linkprofiel dankzij SEO-consultancy

Bouwen aan een sterk linkprofiel is onderdeel van een SEO-consultancytraject.

5. Monitoring

Omdat SEO continu in beweging is, is monitoring van groot belang. Daarom houden we bij elk consultancytraject de techniek en content van een website in de gaten, real-time. Dat betekent dat onze experts van elke wijziging die van invloed is op je ranking een melding krijgen.

We bekijken alle meldingen, om te voorkomen dat er fouten gemaakt worden en er aan de doelstellingen gewerkt wordt. Als er iets misgaat, schakelen we direct met je marketeers om schade te voorkomen.

6. Data-analyses

Om doelstellingen meetbaar te maken, moet je inzicht hebben in je data. Je kunt beginnen met Google Analytics, maar veel marketeers hebben niet de kennis om daar de juiste inzichten uit te halen. Daar helpen we je bij. Met de juiste tools wordt data correct geïnterpreteerd, zodat doelen meetbaar worden en bijgesteld kunnen worden.

7. Nieuwe ontwikkelingen

Het algoritme van Google verandert zo’n 500 keer per jaar. Dat is dus meer dan 1 wijziging per dag. Het liefst krijgt elke ondernemer of marketeer een melding van de wijzigingen, maar dat zit er helaas niet in. Hierdoor is het best een tijdrovende klus om alle wijzigingen in de gaten te houden.

Zeker als SEO niet je specialiteit is en je veel andere werkzaamheden. Als SEO-specialisten zorgen we ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste wijzigingen in het Google algoritme, zodat de strategie up-to-date blijft.

8. Migratie

Een website overzetten of een nieuwe website lanceren is een flinke klus. Bij websitemigratie gaat er helaas ook vaak wat mis en verlies je posities in Google. Maar dat is onnodig. Met de juiste aanpak en een website migratie stappenplan voorkom je negatieve gevolgen voor je vindbaarheid als gevolg van een migratie. Samen stellen we een strategie op, om ervoor te zorgen dat je geen posities verliest.

Meer over SEO-migraties.

Waarom SEO consultancy? 

Of je marketeer nu alleen of in een team werkt: vaak ontbreekt het hem aan tijd om écht verschil te maken op SEO-gebied, en je website beter vindbaar te maken. Ook zijn er niet altijd collega’s om op strategisch niveau mee te sparren. Omdat SEO zo veranderlijk is, is het daarnaast erg lastig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Onze SEO-consultants helpt. In een aantal stappen geven we richting aan de complete SEO binnen jouw bedrijf, waarbij je eigen marketeers altijd de belangrijkste spil blijven. Zij doen het denk- en uitvoerwerk, wij vullen aan en sturen bij als dat nodig is.

Waarom SEO consultancy? Zodat je de vindbaarheid van je website kunt verbeteren dankzij je eigen marketeers, maar met de kennis en kunde van een expert.

Hulp nodig? Neem dan contact met ons op of boek direct een vrijblijvend SEO-consult.

SmartRankers

SAMEN MEER BEREIKEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen