SEO consultancy

Je staat er niet alleen voor

Wil je verdere stappen maken met zoekmachine optimalisatie en kan hiervan een deel intern worden uitgevoerd? Dan is SEO consultancy de beste keuze voor jou. Het komt vaak voor dat interne marketeers onvoldoende tijd of een gebrek aan kennis hebben, waardoor niet het maximale resultaat wordt bereikt. Door ondersteuning te bieden met effectieve adviezen en een heldere strategie haal je wel het maximale uit de zoekmachine optimalisatie.

SmartRanking begeleidt en adviseert marketeers en SEO specialisten binnen uiteenlopende bedrijven. Wij bieden een goede strategie en bruikbare adviezen, waardoor interne marketeers en SEO specialisten meer stappen maken in de zoekresultaten.

Welke onderdelen bevat een SEO consultancy traject?

Een SEO consultancy traject is in bijna alle gevallen een doorlopend traject. Het veranderlijke algoritme van zoekmachines zorgt ervoor dat je continue bezig blijft met SEO. Bij aanvang van het SEO consultancy traject stellen wij samen met de betrokken marketeers de doelstellingen en actiepunten op. Deze doelstelling en actiepunten komen voort uit data, jouw online doelstellingen en onze SEO kennis. Aan de hand hiervan wordt een strategie bepaald en gestart. 

Het SEO consultancy traject bestaat uit diverse onderdelen. In hoeverre wij moeten helpen met elk onderdeel hangt af van het huidige interne kennisniveau, de huidige data en de behoeftes van het bedrijf.

1. Strategie

Goede vindbaarheid start met een goede strategie. Wanneer er nog geen SEO strategie aanwezig is, stellen wij deze samen op. De strategie bevat onder meer:

  • Duidelijke actiepunten. 
  • Doelstellingen.
  • Een roadmap.
  • Documentatie van de strategie.

Op deze manier maken we overzichtelijk waar wij samen naar toe werken. Het team weet waar zij aan moeten werken en krijgt ondersteuning om doelen te bereiken. 

2. Technische analyses

De fundering van een vindbare website is een goede techniek. Wanneer de techniek van een website niet optimaal is, zal dit het eerste actiepunt zijn. Door middel van een technische analyse worden technische issues in kaart gebracht. Samen met jullie marketeers en/of developers worden de technische punten opgelost. Zo werken wij samen een vindbare en gebruiksvriendelijke website. Wij begeleiden en ondersteunen het interne team met onze kennis en sturen de betrokkenen aan.

Lees meer over technische SEO.

3. Begeleiding bij copywriting

Goede content wordt steeds belangrijker. Google wil dat bezoekers antwoord krijgen op de vragen die zij stellen of de behoeftes die zij hebben. Toch is het schrijven van teksten een vak apart en wij helpen jullie hier graag bij. Door middel van training en feedback begeleiden wij het interne team. 

4. Autoriteit

Ook autoriteit is een belangrijk onderdeel voor de posities in Google. Door het verkrijgen van autoritaire en relevante links stijgt de waarde van jouw website. Veel bedrijven hebben moeite om zelf links te vinden of om goede content te schrijven en te verspreiden. Daarom helpen wij de marketeers met het uitvoeren van duurzame linkbuilding en content marketing. 

Lees meer over linkbuilding.

5. Monitoring

SEO is een continue proces, daarom is monitoring van groot belang. Tijdens elk SEO consultancy traject monitoren wij de techniek en content van een website real-time. Onze SEO consultants krijgen van elke wijziging, die impact heeft op de posities, een melding. Op deze manier ondersteunen zij het interne team om fouten te voorkomen en de doelstellingen te behalen. Wanneer er iets misgaat kunnen wij direct schakelen met de betrokken marketeers.

6. Data analyses

Doelstellingen wil je meetbaar maken, maar dan moet je ook data correct analyseren. We zien vaak dat medewerkers en marketeers niet alle kennis bezitten van bijvoorbeeld Google Analytics, of de huidige veranderingen niet meer volgen. Daarnaast gebruikt ook niet iedereen de juiste tools om data correct te interpreteren. Wij trainen medewerkers en marketeers om alles uit de data te halen. Hierdoor worden doelstellingen meetbaar, maar kunnen nieuwe doelstellingen ook worden opgesteld.

7. Nieuwe ontwikkelingen

Het liefst krijgt elke ondernemer of marketeer een melding wanneer het algoritme van Google weer eens veranderd. Hierdoor speel je snel en gemakkelijk in op elke verandering en profiteer je mee van de ontwikkeling. Helaas is de praktijk anders. De realiteit is vaak dat het interne team veel ontwikkelingen mist, doordat zij te weinig tijd hebben om zich hiermee bezig te houden. Daarom ondersteunen wij jullie graag met informatie over alle ontwikkelingen en houden jullie op de hoogte, zodat de strategie up to date blijft.

8. Migratie

Een website overzetten of een nieuwe lanceren is een grote klus. Er kleven veel risico's aan website migraties, zoals het verliezen van posities in Google. Een strategie is van groot belang. Met een goede SEO migratie voorkom je negatieve gevolgen voor de vindbaarheid. Wij helpen je graag met het opstellen van een strategie, waarmee wij jullie ondersteunen zodat we geen posities verliezen. 

Lees meer over SEO migraties.

Waarom SEO consultancy? 

Tegenwoordig nemen veel bedrijven een marketeer in dienst. De marketeer werkt in zijn ééntje of in een team aan de vindbaarheid van de website. Echter zien wij dat deze marketeers vaak te weinig tijd hebben en ook niet op strategisch niveau kunnen sparren met collega's. Hierdoor zien ze vaak bepaalde onderdelen over het hoofd. Daarnaast is SEO een continue en veranderlijk proces. Kennis en up to date blijven is belang. 

Een SEO consultant van SmartRanking biedt ondersteuning aan de marketeers. Samen met de marketeers wordt een strategie opgesteld, waarna deze samen wordt uitgevoerd. Ook is een SEO consult voor de interne marketeers een sparringspartner, waardoor marketeers zichzelf blijven ontwikkelen.

Wil jij ook graag hulp bij de SEO consultancy? Neem dan contact met ons op of boek een gratis zoekmachine optimalisatie consult.

SmartRankers

SAMEN MEER BEREIKEN?

Wij drinken graag een warme of koude (én na 4 uur een alcoholische) versnapering met jou! Laat je contactgegevens achter en we bellen je terug om een afspraak in te plannen.

Heresingel 18A, Groningen